Plavuše su agresivnije od brineta

plavuse

Plavuše su agresivnije od brineta

Novo znanstveno istraživanje otkrilo je kako su plavuše agresivnije i samopouzdanije od brineta u većini situacija, i to, kažu znanstvenici zbog pažnje koju im pridaju muškarci.

Znanstvenici tvrde kako su plavuše navikle primati više pažnje od strane muškaraca, od ostalih žena, jer  ih se općenito smatra privlačnijima, te zbog toga lakše dobivaju od njih ono što žele, zbog čega su postale i svojeglavije.

U istraživanju se dodaje kako općenito što se osobe osjećaju posebnije (muškarci prema svojoj moći, a žene zbog izgleda), to su ljuće kada ne mogu ostvariti svoj cilj, odnosno agresivnije u ostvarenju društvenih ciljeva.

Istraživanje kaže kako se to odnosi i na umjetne plavuše, odnosno brinete koje farbaju svoju kosu.

Znanstvenik koji je sudjelovao u istraživanju, Aaron Sell, sa Sveučilišta u Kaliforniji kaže: „Iznenadilo nas je kako se plavuše odnose prema svojim kolegicama. One ni ne shvaćaju da ih muškarci tretiraju kao princeze, te da se muškarci prema njima ponašaju drugačije nego prema drugim ženama. Iz toga proizlazi njihova agresija, posebno prema kolegicama, jer očekuju da ih i one tretiraju na takav način“.

Ipak, u istraživanju se dodaje kako će plavuše bez obzira na agresivnost, rjeđe fizički nasrnuti na suparnika, vjerojatno kako ne bi ugrozile svoj izgled.

Ostavite komentar

*