29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

8 jeftinih savjeta za sretan i zdrav život

U današnje vrijeme kada se sve vrti oko novca...

8 jeftinih savjeta za sretan i zdrav život

U današnje vrijeme kada se sve vrti oko novca pomislili biste kako je on nužan za postizanje svakog cilja.  Dosta ljudi misli kako bez puno novca ne mogu kvalitetno jesti, kvalitetno vježbati  ili imati život bez puno stresa, što naravno nije točno.

-1- Tjelovježba

Ne trebate se upisati u skupu teretanu da biste kvalitetno vježbali.

-2- Pijte vodu

Važno je kroz dan piti puno tekućine. Voda vas drži budnima,  omogućava koncentraciju, održava vaše tijelo zdravim…

-3- Dobro spavajte

Nevažno koliko bili zauzeti, morate se dobro odmoriti i naspavati.  Ipak, morate paziti da ne pretjerate sa spavanjem jer će onda san imati suprotan učinak i činiti vas bezvoljnima.

-4- Dobro držanje i osmijeh

Možete imati najskuplju odjeću ili šminku, ako se držite pogrbljeno i imate tmurnu facu, ona vam ne može pomoći da izgledate simpatično.

-5- Redovito perite ruke

Na ovaj način smanjujete rizike infekcija i obolijevanja od mnogih bolesti.

Dobri stari sapun i voda mogu biti jednako djelotvorna obrana od virusa koji se najčešće prenose rukovanjem, novcima pa čak i uredskim papirima koji kruže od osobe do osobe, zatim kvakama od vrata ili preko telefonske slušalice.  Ako se ruke ne peru dovoljno često, mikroorganizme koje usput pokupimo možemo unijeti u tijelo dodirivanjem očiju, nosa, usta ili svježe ranice, te se tako inficirati.
Ne želite li završiti na bolovanju ruke perite što češće…

Osim toga, posebno obratite pažnju da ni slučajno ne prinosite ustima uredske olovke ili na radnom mjestu grickate nokte…

-6- Doručkujte

Zdrav doručak daje vam energiju za cijeli dan. Bit će vas teže naživcirati, te ćete imati bolje odnose s ljudima ako doručkujete.

-7- Pronađite hobi

Ništa ne čini život tako potpunim kao strast prema nečemu. Pronađite što je vaša strast i razvijajte se na tom polju.

-8- Postavite prioritete

Naučite izbjegavati nepotrebne obveze. Prepoznajte koje su vam aktivnosti nužne u životu, a što vam nepotrebno iscrpljuje energiju.