19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati LOKVU i BARU – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati LOKVU i BARU

Što znači sanjati LOKVU i BARU

– Sanjati lokve i bare –

Sanjati lokve ili male barice znak je mirnoće, tišine i sugerira da se trebate malo osamiti i razmisliti o onom što želite.

Sanjati lokve se veže uz emocije, one su prirodno stvorene, na njih nemamo utjecaj te predstavljaju emocije koje su tu, htjeli ih mi prihvatiti ili ne, ponekad su to prikrivene emocije kojih možda uopće nismo svjesni.

Također, sanjati lokve može biti znak usamljenosti, ali i znak da više vremena trebate provoditi s ljudima do kojih vam je stalo odnosno u čijem se društvu osjećate ugodno.

Lokve se obično pojavljuju nakon burnog razdoblja kiše ili nevremena, ali govore o tišini i miru. Tišinu i mir neke osobe visoko vrednuju dok neki cijeli život bježe od tišine. Koliko sami vrednujete tišinu vjerojatno ovisi o tome kakav ste tip osobe. Jeste li društvena osoba ili ste povučeni tip osobe. Tišina nam nudi priliku da napravimo samorefleksiju, pomalo sanjarimo i na taj način aktiviramo mozak na načine koji inače nemamo priliku.

Lokve i bare su mirne, prirodno nastale, ali često mutne, pa imaju simboliku mutnih emocija, mirnih, ali nejasnih. Baš zbog toga ovaj san poziva na tišinu, na osamljivanje. Tišina nam daje priliku da umirimo buku u sebi, te povećamo samoosviještenost, da shvatimo što nam je bitno, te na što trebamo usmjeriti pažnju. Tišina nosi mnogostruke psihičke, ali i fizičke benefiti. Samo se u tišini možemo opustiti i odmoriti svaki dio našeg tijela. U našoj kulturi stalno se borimo s tišinom. U nekim kulturama ona je dobrodošla i prirodna. Mi tišinu poistovjećujemo s dosadom i često nam je neugodna. Ipak, jedino tišina omogućuje da se odmorimo, opustimo i napunimo baterije. Ako ste tip osobe koji ne liježe ni u krevet bez televizora, mobitela i svega onoga što nas zaobalja, tada je san o lokvi poziv, da se primirite, te pronađete načina da bar jedan dio dana, nekoliko trenutaka provedete u tišini, opustite se i odmorite. Naučiti ništa ne raditi u tišini jedan je od najboljih poklona koji sebi možemo darovati. To je jedini način da zavirimo dublje u svoje vrijednosti, da sami sa sobom komuniciramo na dubljoj razini.

Obično krv simbolizira život u nama, pa ako ste sanjali lokvu krvi takav san može biti nevjerojatno zastrašujući te može jako uznemiriti osobu koja sanja. Međutim, ovaj simbol nadovezuje se na samo značenje lokve, koje se produbljuje sa simbolom krvi, života u nama. Tako da ovakav san treba interpretirati kao potrebu da se na bolji način povežemo sami sa sobom, osvijestimo, pokušamo prepoznati i iskoristiti prilike koje će se pojaviti, kao i one koje su već tu. San uopće nema negativno značenje, bez obzira što može djelovati više poput noćne more, nego običnog sna.

Sanjati jako velike lokve ili baru simbolizira životnu rutinu u kojoj smo zaglavili. Ovakav san način je na koji nam podsvijest sugerira kako bismo se trebali trgnuti, promisliti o vlastitom životu te ga početi živjeti u punini. Ovaj san govori kako vrijeme prolazi, a kako mi to uopće ne primjećujemo, nego rutinski odrađujemo ono što moramo, bez previše razmišljanja, ali i bez previše uživanja u svemu tome.

Kada ste u tišini ne morate ništa elaborirati, samo iskoristite prednosti mirnih trenutaka i odmorite mozak i tijelo. Vi ne trebate razmišljati kako dobiti sve te prednosti od mira i tišine, one će se pojaviti same od sebe. Ne trebate ništa forsirati, nego se opustite u miru i tišini i pronađite načina da u tim trenucima opušteno uživate.

Sanjati BARA

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.