Mesna dijeta

 

mesna dijeta


Visokoproteinska ili mesna dijeta dozvoljava vrlo visok unos proteina, a smanjenje ugljikohidrata na minimum.


Za dijetu ne postoje posebni recepti, samo je važno hraniti se isključivo mesnim namirnicama i izbjegavati sve ostalo, pa čak i povrće i voće.

 

 


Nedostatak vitamina nadomješćuje se vitaminskim tabletama. Meso je dopušteno pripremati na sve načine (prženje, kuhanje, pečenje) sve dok se dodaju isključivo začini koji u sebi ne sadrže ugljikohidrate.


Cilj mršavljenja trebala bi dakle biti promjena sastava tjelesnog tkiva uz gubitak masti i povećanje mišićne mase. Mišić je specifično teži (3 puta!), odnosno gušći od masnog tkiva, pa gubitak na vazi ne bi trebao biti mjerilo vašeg uspjeha, nego gubitak u centimetrima.


DOZVOLJENE NAMIRNICE - sve vrste mesa i sve vrste riba.


PRIPREMA - kuhano, pečeno, na roštilju, sušeno. Dozvoljeni su svi začini osim ketchupa i senfa, odnosno onih koji sadrže ugljikohidrate. Namirnice se ne smiju pohati.


ZABRANJENE NAMIRNICE - sve namirnice koje sadrže škrob, sve vrste mliječnih proizvoda, slastice, grickalice.


DOZVOLJENI NAPITCI - mineralna voda, voda, crna kava, čaj zaslađen umjetnim sladilom


Oglas
 

 

 

NAPOMENA Neke dijete kao formule za mršavljenje mogu biti izuzetno štetne za ljudski organizam. Nije preporučljivo korištenje niti jedne vrste dijeta bez prethodne konzultacije s liječnikom. Dijete prenosimo s najboljom namjerom te nismo odgovorni za neuspjeh iste, njenu moguću štetnost po zdravlje kao niti za druge posljedice koje njena primjena može izazvati pa provođenje ove dijete preuzimate na vlastitu odgovornost.

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.

 

Povratak na početnu dijeta : Dijeta

 

 

Mesna dijeta Zdrava dijeta

Mesna dijeta Atkinsova dijeta

Mesna dijeta Brza dijeta

Mesna dijeta Dijeta od 1000 kalorija

Mesna dijeta Mesna dijeta

Mesna dijeta Perriconeova dijeta

Mesna dijeta Sonoma dijeta

Mesna dijeta South beach dijeta

Mesna dijeta Mjesečeva dijeta

Mesna dijeta UN dijeta

Mesna dijeta Anticelulitna dijeta

Mesna dijeta Medicinska dijeta

Mesna dijeta Limunova dijeta

 

Mesna dijeta Zelena dijeta

Mesna dijeta Dijeta negativnih kalorija

Mesna dijeta Trodnevna dijeta

 

Oglas