Trudnoća po tjednima

1. (prvi) tjedan trudnoće

Budući da se trudnoća računa od prvog dana zadnje mjesečnice…

Budući da se trudnoća računa od prvog dana zadnje mjesečnice…

Ako je vaš ciklus redovit tada ćete u ovom tjednu vjerojatno…

Tegobe u trudnoći

Žgaravica u trudnoći

Žgaravica u trudnoći   Žgaravica je neugodan osjećaj pečenja u jednjaku i želucu, koje se često javlja tijekom trudnoće. Tada se djelomično probavljena hrana i želučana kiselina vraćaju u jednjak,… Read more »

Zatvor u trudnoći Budući da hormoni trudnoće utječu na opuštanje crijeva čime se usporava rad probavnog sustava, logična posljedica je pojava zatvora. Od njega pati čak 65% trudnica. Štoviše, ovaj… Read more »

Vrtoglavica u trudnoći   Smanjenje broja eritrocita, koji prenose kisik kroz tijelo, može se odraziti pojavom vrtoglavice, pa čak i gubitkom svijesti. Česte nuspojave trudnoće su i pad krvnog tlaka… Read more »

Plodnost i trudnoća

Prehrana (dijeta) za povećanje plodnosti

Prehrana (dijeta) za povećanje plodnosti   Prehrana može imati veliki utjecaj na plodnost. Ne samo da utječe na šanse začeća kod žena nego i kod muškaraca zdrava prehrana povećava kvalitetu… Read more »

   Neplodnost  Zatrudnjeti nije uvijek lako. Oko četvrtine parova suočava se s neplodnošću duže od godine dana, a neki se s tim poteškoćama suočavaju i duže. Jedan na svakih šest… Read more »

Kako sačuvati plodnost do 40-tih Možda se još uvijek ne vidite kao majku, možda niste stekli materijalne uvjete za dijete ili jednostavno još nište pronašli pravog partnera, ali ako želite… Read more »

Trudnoća i dob

Trudnoća u pedesetim » Preko 50 godina

Prosječna dob menopauze žena je 51, ali se obično događa između 45. i 55. Međutim, kvaliteta jajašca obično…

Sama činjenica da ste zatrudnjeli u ovoj dobi je veliki kompliment za vaše zdravlje. Vjerojatno ćete proći kroz rigoroznija testiranja nego da ste mlađa trudnica.

Budući da većina žena čeka da se neke stvari u životu poslože prije prvog djeteta, trudnoća u četrdesetim postaje nova normala.

Ginekološke teme

Ovulacija

Ovulacija   U menstruacijskom ciklusu estrogeni se izlučuju u prvoj polovici ciklusa, dok se progesteron izlučuje nakon ovulacije, u drugoj polovici ciklusa. Oni zajednički potiču rast sluznice maternice, a progesteron… Read more »

Oskudna menstruacija

Oplodnja i trudnoća

Menstruacijski ciklus

Menstruacija

Trudnoća

Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći Samo nekoliko promjena u trudnoći može poboljšati vaše i zdravlje djeteta. Ispod je popis stvari koje trebate raditi u trudnoći,… Read more »

Kako se računaju tjedni, mjeseci i tromjesečja u trudnoći

Štetnost ultrazvuka u trudnoći

Jačanje imuniteta u trudnoći

Temperatura u trudnoći

Temperatura u trudnoći