Feng Shui savjeti za ugodan odmor

Feng Shui savjeti za ugodan odmor

Vjerojatno ste čuli kako se feng shui koristi pri uređenju stanova ili prostorija, ali jeste li znali da se njegovi principi mogu iskoristiti za privlačenje pozitivne energije tijekom odmora?  Navest ćemo vam neke feng shui  natuknice koje će vam pomoći «otvoriti vrata» pozitivnostima, kako biste dugo očekivani odmor iskoristili najbolje što možete.

FENG SHUI SAVJETI – Prije putovanja
Ne pozivajte kaos na odmor na način da ga ostavite iza sebe.  Ostavite li dom u neredu, privući ćete takvu energiju za vrijeme putovanja. Ona se može manifestirati  u obliku problema s hotelskim sobama, problema s avionskim vezama i sl.

Kako biste osigurali ugodan odmor unaprijed pripremite svoj dom za povratak.  Posebnu pažnju obratite na kuhinju. Bacite sve ostatke hrane i obavezno iznesite smeće.  Smeće bilo koje vrste umanjuje i usporava protok energije.

Ako ćete biti odsutni više od tjedan dana zamolite nekog da se brine o vašim biljkama i redovito prozračuje prostorije.

FENG SHUI SAVJETI – Na putu
Jedino ostavite li sve obveze kod kuće putovanje može biti promjena koju trebate.   Većini nas, promjena na neki način puni baterije. Ali također, svaka promjena zahtjeva usvajanje novih navika, što zna ponekad biti stresno. Slijedeći feng shui savjeti trebali bi pomoći minimalizirati stres i kreirati unutarnji mir.

Sa sobom obavezno nosite sliku svog doma i obitelji. To će vam pomoći zadržati energetsku vezu s domom i onima koje volite.

Ponesite sa sobom neki predmet iz stana. To može biti omiljena mirisna svijeća i sl.  Čim stignete na odredište, u sobi otvorite širom prozore, kako biste očistili zrak, zatim postavite na vidljivo mjesto predmet koji ste ponijeli sa sobom.

Telefon i budilicu spustite na pod. Nemojte ih ostaviti na ormariću jer su na taj način tik do vašeg uha. Naglo, ružno buđenje može prouzrokovati lošu volju na cijelom odmoru.

FENG SHUI SAVJETI – Nakon povratka kući
Nakon povratka s putovanja, kako biste izbjegli pomiješane osjećaje i neugodnost trebali biste napraviti nekoliko slijedećih stvari.

Istog trena otvorite prozore. Pustite ugodnu glazbu i što više se krećite po stanu. Provjerite biljke i eventualne kućne ljubimce u svakoj prostoriji.  Smiješite se i pokušajte zadržati pozitivan osjećaj s putovanja, ne razmišljajući o obvezama koje vas očekuju.

Raspakirajte prtljagu. To će vam dati svjež početak i novu energiju.

Istuširajte se. Koristite kupku ili gel za tuširanje od lavande. To će pomoći otjerati putni stres.

Napravite kavu i s užitkom je popijte zavaljeni u omiljenu fotelju.

Nakon što se malo odmorite, uzmite papir i olovku te razmislite o povratku kući kao novom početku. Koji su vaši ciljevi? Planovi? Što želite od života?


Komentari

Odgovori

*