Kako se riješiti neugodnog mirisa tijela

      Nema komentara na Kako se riješiti neugodnog mirisa tijela

Oglas

Kako se riješiti neugodnog mirisa tijela

Da biste se riješili neugodnog mirisa tijela potrebno je angažirati se na svim stranama, redovito se tuširati, održavati oralnu higijenu, odjeću čistom i mirisnom, koristiti dezodoranse i mirise, te paziti na prehranu.

Kako pronaći najbolji dezodorans za vaše tijelo

Svi imamo različito tijelo i miris, stoga, ne znači da će isti dezodorans odgovarati i vama i nekoj drugoj osobi. Isključivo ga trebate tražiti za svoj tip kože. Ovo su savjeti što sve trebate uzeti u obzir prilikom biranja dezodoransa.

1. Uzmite u obzir svoju visinu i težinu. Ukoliko imate krupnije tijelo vaše tijelo vjerojatno oslobađa više mirisa stoga će vam biti potrebniji nešto jači dezodoransi.

2. Razmislite o strukturi vašeg tijela, da li imate više mišićne mase, masnog tkiva i sl. Osobama koje imaju više masnog tkiva kao i krupnijima  potrebni su jači dezodoransi dok osobe sitnije građe luče nešto manje mirisa i dovoljni su im i blaži dezodoransi.

3. Neke kronične bolesti mogu utjecati na vaše tijelo, te način na koji tijelo reagira na proizvode poput dezodoransa.

4. Ukoliko inače imate blaži miris tijela, birajte i one blaže dezodoranse, dok oni s jačim mirisima trebaju birati nešto jače dezodoranse.

5. Ako imate neke bolesti ili poremećaje koji uzrokuju osjetljivu kožu ili drugačije reagiraju na sintetičke proizvode odaberite dezodoranse koji imaju prirodne mirise ili su čak bez mirisa kako ne biste izazvali alergijske reakcije. Probajte kristale, gel ili kreme koje u tankom sloju trebate utrljati ispod pazuha za dugotrajnu zaštitu. Također, možete probati i dezodoranse u prahu, samo pripazite s količinom.

Gdje se nanosi parfem?!

Ako znate koji je vaš omiljeni miris, još trebate znati gdje ga staviti. Kako biste osigurali optimalnu učinkovitost i trajnost parfema kojeg ste skupo platili, trebate ga staviti na prava mjesta.

Koja su to?

1- Zapešće ruke – Ali nemojte ga trljati rukom o ruku jer će to smanjiti njegovu trajnost. Nanesite na svako zapešće po kapljicu i pustite da se osuši.

2- Dekolte – Na područje između grudi trebate nanijeti miris, ali umjereno. Dekolte je obično izložen pogledima, pa najmanje što želite na tom području su eventualne fleke ili iritacije kože.

3- Iza ušiju – Iza uha ćete parfem nanijeti tako da prvo nasprejate ili nakapate malu količinu parfema na jagodice prsta, a zatim nanesete na područje iza uha. Nemojte direktno špricati to područje.

-4- Iza koljena – Kako bi i vaš donji dio tijela mirisao, dovoljno će biti špricnuti malo parfema iza koljena.

Ipak, ne trebate biti hodajuća bočica parfema, pa zapamtite da količine moraju biti minimalne.

Istjerajte miris dima iz odjeće

Ako ste odjenuli neku odjeću samo na kratko jedan put, vjerojatno joj ne treba pranje, ali ako ste boravili i nekoliko minuta u zadimljenim prostorijama, pranje se čini kao jedini način, jer vratite li takav komad odjeće u ormar, ostala će poprimiti neugodan miris.  Ipak, postoje neke druge mogućnosti kojima ćete istjerati miris bez pranja.

Jedan od načina je da stavite taj odjevni predmet na vješalicu i iznesete preko noći na svjež zrak. Također, možete ga objesiti u kupaonicu za vrijeme tuširanja. Vlaga će izvući neugodan miris, a odjeća će upiti svježinu gela za tuširanje.

Treća je mogućnost namirisati odjeću nekim prirodnim mirisom. U staru bočicu s pumpicom ulijte vodu i nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca. Pošpricajte dobro odjeću. Ostavite izvan ormara da se osuši. Neugodan miris će nestati.

U ovakvim situacijama tvornički parfemi vam neće pomoći, jer oni neće upiti miris nego se samo dodatno nataložiti na odjevnom predmetu, te kada nakon malo vremena ispare, neugodan miris će se opet pojaviti.

Kako eliminirati neugodni miris pomoću prehrane

Iako se troše tisuće za kozmetičke proizvode, malo tko razmišlja o prehrani, koja u najvećoj mjeri utječe na tjelesni miris.  Ono što ulazi u vaše tijelo reflektira se u onome što izlazi kroz znoj.

Hrana zbog koje imate neugodan miris:

–    Crveno meso
–    Visokoprerađena hrana
–    Umjetni okusi
–    Rafinirana ulja i šećeri

Organski uzgojena hrana temeljena na voću i povrću prirodni je unutarnji dezodorans. Klorofil i ostali nutrijenti koje nalazimo u bilju pročišćavaju vaše tijelo.

Najbolji začini koje treba dodavati u prehranu za uklanjanje neugodnih mirisa:

–    Peršin
–    Celer
–    Metvica
–    Ružmarin
–    Origano

Što podrazumijeva osnovna oralna higijena?

Osnovna oralna higijena trebala bi odstraniti plak sa zuba i uništiti bakterije u ustima.

Ujutro obavezno perite zube, četkajte ih dvije minute, četkicom s malom, mekom ili srednje tvrdom glavom, zatim isperite. Koristite nakon pranja vodicu za usta.

Navečer ih prvo isperite, zatim četkajte. Ispljunite pastu, ali nemojte ispirati usta vodom jer ćete na taj način produžiti djelovanje aktivnih sastojaka iz paste. Koristite nakon pranja zubni konac.

Izbor zubne paste je također bitan. Izaberite ou koja trenutno odgovara vašim potrebama, ali bilo bi dobro povremeno promijeniti proizvod, kako biste postigli različitije djelovanje.

Vezano: Neugodan miris tijela

Kako se riješiti neugodnog mirisa tijela
Ocjeni

Odgovori

*