29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Dekorativni Feng Shui savjeti za jesen

Napravite sitne Feng Shui prilagodbe kako biste vratili ravnotežu u život.

Dekorativni Feng Shui savjeti za jesen

Napravite sitne Feng Shui prilagodbe kako biste vratili ravnotežu u život.

Svaka jesen bi nas trebala podsjetiti da usporimo i uživamo u plodovima svoga rada. Mir životnih lekcija postaje svakodnevnica, a ljetne aktivnosti udaljena sjećanja.

Kraći dani i manje svjetlosti tjeraju svakoga u potragu za boljom ravnotežom između poslovnog i privatnog života.  Ako i vi osjećate kako neki aspekt vašeg života konzumira previše energije i vaše pažnje, ovo je prilika da uz pomoć Feng Shui savjeta napravite prilagodbe.

Za dekoriranje koristiti jesenske boje kako biste se uskladili s vanjskom okolinom.
Pozitivne emocije vežite uz boje jeseni, te svim idejama koje planirate provesti kroz jesen pokušajte pristupiti pozitivnije. Iskoristite ono što vas okružuje. Ne samo boje jeseni, nego i hranu, kao i ostale prednosti koje jesen pruža. Za aktivnosti birajte češće one koje su specifične za jesen.

Slijedi nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da pronađete više vremena za obitelj i prijatelje, a istovremeno ne zapostavite posao.

Cvijeće

Ništa nije toliko karakteristično za jesen kao živahne boje lišća, te jesenskog cvijeća poput krizantema. Kad god se osjećate pod stresom kupite krizanteme, neven ili slično cvijeće. Zlatna boja, te jesenska narančasta djeluju pozitivno i opuštajuće na tijelo.

Prigušite svjetlo

Iako u jesenskim danima nedostaje dnevne svjetlosti, navečer kada ste u domu, za opušteniju atmosferu ublažite svjetlo.

Svi znamo kako je ljeti lakše biti aktivan zbog više sunčeve svjetlosti, ali sada kada je jesen tu, trebate i umjetna svjetla malo prigušiti.

Nježno osvjetljenje pomoći će vam da usporite i uživate u jednostavnim stvarima, poput čaše dobrog vina, čaja ili laganoj glazbi.

Zvuk vode

Dodate li malu fontanu u dnevni boravak to će pomoći da napravite lakšu sezonsku tranziciju. Zvuk žubora vode stišava sumnje i strahove.

Novi adresar

Sredite adresar, ako je to nemoguće nabavite novi. U njega upisujte samo prijatelje koje stvarno volite, na taj način ćete postati svjesni njihove jedinstvenosti jer se neće gubiti u gužvi ostalih imena.

Pokrenite se

Premjestite 27 stvari u svome domu. Zbog čega 27? Devet se u Feng Shuiju smatra brojem dugovječnosti, a djeljiv je s brojem tri, koji je broj rasta. Na ovaj način ćete prizvati poželjne dugoročne promjene.

Ostanite usredotočeni

Ako teško ostavljate posao u uredu lijepu vazu ili skulpturu stavite u lijevi kut spavaće sobe. To će pomoći da manje razmišljate o poslu u krevetu.

Postavite granice

Ako nemate izbora i morate radni stol držati u spavaćoj sobi kreirajte barijeru između dijela za spavanje i dijela sobe za rad. Postavite zastor ili nešto drugo tako da ne možete vidjeti radni stol dok ste u krevetu. Štit možete napraviti i od nekih razlistanih biljaka ili ormara.

Budite zahvalni

Najbolji način da uživate u plodovima svoga rada je da ih osvijestite. Napravite popis 27 stvari na kojima ste zahvalni i stavite popis u crvenu omotnicu. Stavite omotnicu ispod madraca i držite je tamo do početka kalendarske zime. Energizirajuća moć popisa pomoći će vam da potpunije uživate u jeseni.

San
San je bitan kako bi se slijedeći dan imalo dovoljno energije za sve aktivnosti koje nas očekuju. Tijekom jeseni bi trebalo u krevet na spavanje ići ranije nego tijekom ljetnih dana. U jesen organizmu treba više sna nego u ljetnim danima i mjesecima.

Hrana
Tijekom jeseni se jede začinjenija hrana, a preporučuje se više jesti sezonskog voća i povrća.

Čišćenje lišća
Čišćenje lišća u jesen pridonosi tome da se čiste negativnosti, a lišće koje duže stoji počne gnjiti i ima neugodan miris. Osim toga na taj način će i nove stvari lakše i bolje rasti.

Zagrijte tijelo
Toli napitci, čajevi, kakao mogu pomoći zagrijati tijelo. Toplina će pomoći da budete pristupačniji.