25. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati PADANJE – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati PADANJE

Što znači sanjati PADANJE

– sanjarica PADANJE –

Sanjati padanje nije neuobičajen san. Dapače, ovaj san je jedan od najčešćih snova kojih se sjećamo. Sanjati padanje najčešće simbolizira da prolazite kroz razdoblje iscrpljenosti, anksioznosti, te da se osjećate bespomoćno u nošenju sa svim onim što vam se događa u životu. Padanje u simboličnom smislu označava kako mislite na svjesnoj razini da je situacija van vaše kontrole i kako joj niste dorasli.

Ipak, da biste točno protumačili ovaj san uzmite i ostale simbole iz sna u obzir i emocije iz sna, te svoje emocije iz sna kao i kontekst sna. Na taj način ćete cjelovitije steći uvid u poruku koju vam ovaj san nosi.

Ako tek na početku noći, dok se još uvijek “uspavljujete” sanjate kako ste pali ili se poskliznuli, takav san nema dublje značenje, nego se radi o tome za zapravo “padate u san”. Izraz, pasti u san potječe iz učestalosti sna padanju u trenutku kada osoba zaspi. Točnog tumačenja nema zbog čega se ovo javlja na početku sna, ali mnogi stručnjaci objašnjavaju da do “padanja u san” dolazi iz razloga što se mišići opuštaju, pa tijelo stječe dojam padanja.

Međutim, ako ste zaista sanjali padanje u najčešćem broju slučajeva sanjati to označava kako smatrate da ste u nesigurnoj poziciji, da ste zabrinuti za budućnost, imate određene strahove i anksiozni ste, vjerojatno iscrpljeni, a često i kako mislite da nemate kontrolu nad onim što se događa i da ne možete učiniti puno toga.

Sanjati da vas je netko gurnuo s visine znači da osjećate anksioznost u društvu, te kako lagano gubite povjerenje i u najbliže suradnike ili prijatelje.

Snovi o padanju mogu na neki način signalizirati kako vi mislite da vas očekuje neki gubitak ili neuspjeh, što nužno ne mora imati uporište u stvarnoj situaciji. Stres je prirodni odgovor na osjećaj nesigurnosti vezano uz budućnost. Kada se osoba osjeća nesigurna vezano uz zbunjujuće okolnosti, normalno je i da se brine što će biti u budućnosti. Taj osjećaj stresa pomaže nam da se krećemo naprijed i budemo motivirani rješavati probleme. Zbog toga u normalnoj količini stres može biti i koristan.

Sanjati padanje nosi jednu važnu poruku, koja se skraćeno može reći da prestanete „predviđati budućnost”. Mnoge osobe kada se nalaze u nesigurnoj situaciji zamišljaju negativne ishode i sebi objašnjavaju kako mogu predvidjeti budućnost. Međutim, zapravo ste zabrinuti samo oko onoga što bi se moglo dogoditi, a ne onoga što će se dogoditi. Velika je vjerojatnost da će budućnost biti mnogo ljepša nego je zamišljate. Sanjati padanje simbolično označava prepuštanje negativnim osjećajima.

Sanjati padanje poticaj je da napravite plan akcije i djelujte u pozitivnom smjeru, a ne da se prepuštate strahovima. Ako ste sanjali padanje to sugerira ta već malo imate distorziranu sliku. Možda čak i brinete, a da zapravo nema ni jednog stvarnog dokaza da bi neki negativni događaj trebao uslijediti. Probajte zabrinutost zamijeniti stvarnim statističkim rizicima i ne prepuštati se negativnom osjećaju.

Sanjati da ste se sami poskliznuli i pali signal je nedostatka samopouzdanja. Vjerojatno želite nešto promijeniti ili napraviti, ali smatrate kako je izvan vaše kontrole ili izvan vašeg dosega.

Ako vam se u snu u kojem padate pojavljuju dodatni izraženi simboli ili osobe, tada biste trebali potražiti i tumačenje tih simbola kako biste mogli točnije precizirati na što se san odnosi. Što se više detalja iz sna prisjetite to ćete ga bolje moći rastumačiti.

Ako sanjate da netko drugi pada, to vjerojatno znači da ste zabrinuti za neku osobu koja ima slične osobine ili vas na neki drugi način asocira na osobu koju ste sanjali.

Sanjati PADANJE

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.