Sanjati BITI NEPOKRETAN (nepokretnost) – detaljno tumačenje

Što znači sanjati BITI NEPOKRETAN ili nepokretnost?

– sanjarica BITI NEPOKRETAN ili NEPOKRETNOST

Zanimljiva stvar vezano za sne o nepokretnosti je da se u nekim razdobljima javljaju relativno često, a zatim se godinama ne pojavljuju.

Sanjate da ste nepokretni ili da se ne možete pokrenuti i reagirati u smislu da u snu nešto pokušavate, ali osjećate kao da ste zaglavili ili ste nepokretni, kao da vama upravlja viša sila. Sličan tip sna je i paraliza u snu, kada sanjate kako vam je um budan, a tijelo još uvijek spava i preplavljuje vas osjećaj nepokretnosti, paralize. Ovaj fenomen je jedan od najdojmljivijih snova, jer zapravo imate dojam da uopće nije san.

Značenje sna o nepokretnosti uvijek se nalazi u subjektivnosti osobe koja sanja. Zapravo isti san se može tumačiti na potpuno suprotne načine ako sanjaju dvije različite osobe koje se nalaze u različitim životnim situacijama.

Najvažnije pitanje koje trebate postaviti ako ste sanjali ovakav san je zbog čega ga sanjam upravo u ovoj fazi svog života?! Zašto baš sada?

– Postoji mogućnost da vas nešto u stvarnom životu sputava i kako mislite da ne možete ništa napraviti.

– Možda vam podsvijest sugerira kako ne trebate forsirati određenu situaciju, da se trebate primiriti i čekati da se neke stvari razriješe same od sebe, te dane trebate juriti za nečim glavom bez obzira.

– Možda ste razvili stav koji je previše pasivan iz straha od određene situacije.

Osjećate se zatočeno u stvarnom životu

Ako ste sanjali da se ne možete kretati možda se osjećate u stvarnom životu kao da ne možete povući poteze koje želite, mislite da ste zatočeni u nekoj situaciji koja vas sputava, čini nesretnima, a zapravo mislite kako ne možete ništa poduzeti. Ovakav san mogu imati osobe koje su u takvoj ljubavnoj vezi, koje se nalaze na takvom poslu ili vezano za osobnu situaciju. Često san o nepokretnosti imaju osobe koje su zatočene u nekoj situaciji u stvarnom životu i misle kako ne mogu ništa poduzeti. Takav osjećaj stvara frustracije i jako iscrpljuje osobe, jer ostavlja dojam kako ne možete kontrolirati vlastiti život. San ne donosi rješenje ili odgovor na pitanja, nego upozorava na kompleksnost situacije i potrebu da joj se posvetite.

Previše forsirate neke stvari

Snovima o nepokretnosti ili teškom izvođenju nekih pokreta naša podsvijest nam govori kako možda previše forsiramo i trudimo se oko nečega što zapravo ima svoj vlastiti tempo i ne možete ništa učiniti da ubrzate. Ponekad je najbolja taktika čekati i vidjeti bez da nešto forsirate i pokušavate ubrzati. Nemojte juriti glavom bez obzira, nego se stabilizirajte i čekajte da vidite smjer u kojem se situacija razvija sama od sebe.

Strah od promjene

Na površini možda izgleda kako je najsigurnija opcija ostati miran i ne činiti ništa jer osjećate zapravo veliki strah od nepoznatog. Stalno se pitate što ako svari budu još gore?! Što ako se ne budete mogli nositi s promjenom?! To su pitanja koja se u snu manifestiraju nemogućnošću kretanja. Međutim, ponekad je promjena nužna kako biste rasli i kretali se naprijed. Ako ste sanjali da se ne možete kretati, a u stvarnom životu zapravo ni ne činite mnogo tada je san podsjetnik da je vrijeme da izađete iz zone ugode i razmislite o promjenama koje želite.

Bez obzira na uzrok vjerojatno je san bio frustrirajući, ali trebate se prisjetiti da svi ljudi s vremena na vrijeme prolaze ovakva razdoblja. Važno je da se pribrojite i shvatite što želite sljedeće.

Sanjati NEPOKRETAN BITI

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.

Ostavite komentar

*