Sanjati UKOČENOST (nepokretnost) nogu, ruku, očiju…

Što znači sanjati UKOČENOST ruku, nogu, očiju?

– sanjarica UKOČITI SE –

Kada se ne možete kretati osjećate se frustrirano jer gubite sposobnost da kontrolirate vlastito tijelo, te se ono ne kreće kako vi želite. Ovakvi osjećaji su toliko snažni u snovima da se nakon buđenja osobe nastavljaju osjećati frustrirano. Na sreću, sa spoznajom da ne morate biti ukočeni u budnom svijetu, ni u kojem smislu, dobivate priliku da bolje razumijete vlastiti život, te osvijestite vlastite želje. Svako od nas može bolje razumjeti svoje emocije i ono što se događa, samo treba prilagoditi vlastite stavove i otrgnuti se od uobičajenog načina razmišljanja ili ponašanja.

San o ukočenosti trebao bi podignuti svijest o osjećaju zarobljenosti i bespomoćnosti u stvarnom životu, povećati spoznaju kako nam treba tuđe podrška, osvijestiti strahove od promjene ili strah od neuspjeha.

Sanjati kako ne možete pomaknuti noge (Snovi o ukočenosti nogu)

Noge predstavljaju stabilnost, pa ako ste sanjali kako ne možete pomaknuti noge, vjerojatno vam nedostaje stabilnosti u životu. Ako u snu niste mogli micati noge, možda je vrijeme da se odmaknete i pažljivije promotrite područja svog života koja se čine kaotičnima. Možda možete napraviti neke promjene kako biste dodali više stabilnosti. Razmislite ima li neki način da vratite stabilnost području vašeg života kojem nedostaje. Pokušajte uspostaviti strukturu i transformirati kaotičnost u red. Ovakav san je zapravo pozitivan jer sugerira kako možete napraviti pozitivne promjene koje će učvrstiti ono dobro u vašem životu i vratiti strukturu i stabilnost.

Ako sanjate kako su vam noge ukočene takav san simbolizira potrebu za strukturom. Vjerojatno vam je neko područje života u kaosu i neredu.

Sanjati kako ne možete pomaknuti ruke (Sanjati ukočenost ruku)

Nemogućnost micanja ruku simbolizira osjećaj usamljenosti. Čak i ako ste okruženi ljudima možete misliti kako se jedini nosite s određenom situacijom i ne dobivate potporu koja vam treba, te kako nitko drugi ne razuimije vaše stanje.

Davanje ruku simbol je potpore, pa ako ste sanjali kako ne možete pomaknuti ruke san otkriva kako se osjećate izolirano u stvarnom životu. Možda mislite kako vas nitko ne razumije, te kako se vaše ponašanje pogrešno shvaća. Ako ste sanjali ukočenost ruku važno je da preispitate odnose s drugim ljudima i razmislite da li je to ono što očekujete od njih. Možda biste trebali i razmisliti da inicirate kontakte i trudite se ostvariti toplije veze s više potpore.

Sanjati kako ne možete micati oči (snovi o ukočenosti očiju)

Ako sanjate kako su vam oči ukočene takav san govori o zbunjenosti. Obično ovakav san imaju osobe koje ni same nisu sigurne što žele u životu ili se osjećaju zbunjeno ili izgubljeno u vlastitoj situaciji. Osobe koje ne znaju ni gdje idu ni zašto idu mogu imati san o ukočenosti očiju. Može se raditi o tome kako zatvarate oči ili ne želite pogledati prema svojim vlastitim željama, te na taj način ostajete u cikličkoj zbunjenosti.

Oči u snovima simboliziraju životni smjer, ono na što se želimo fokusirati ili ono u što vjerujemo. Ako u snovima ne možemo micati oči, to je vjerojatno zbog osjećaja izgubljenosti u stvarnom životu. San simbolizira kako je vrijeme da otvorite oči i dobro promotrite vlastiti život. Trebate razmisliti što stvarno želite i napraviti dobar plan kako to ostvariti. Samo s dobrim planom i jasnim ciljem možete se samopouzdano kretati naprijed.

Sanjati neku drugu osobu kako je ukočena

Ovaj san također govori o vlastitoj sputanosti, ali će nam osoba za koju smo sanjali da je ukočena dati mogućnost da lakše protumačimo san. Ovisno jeste li sanjali osobu iz privatnog, poslovnog svijeta ili člana obitelji u tom smjeru trebate analizirati vlastiti osjećaj bespomoćnosti.

Sanjati UKOČITI SE

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.