20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Feng Shui savjeti za maškare 2024.

Sezona karnevala i maškara je već počela...

Feng Shui savjeti za maškare

Sezona karnevala i maškara samo što nije počela. Ove godine očekujemo od nje jako puno nakon par godina ograničenja radi pandemije. Iskoristite Feng Shui savjete i obilježite razdoblje poklada i karnevala maksimalno koliko možete.

-1- Koristite narančastu i crnu boju – Narančasta boja je element vatre, a nju Feng Shui prepoznaje kao društvenu boju, pa mnogo narančaste u okruženju promovira razgovore i druženja. Crna je boja sreće u karnevalskom razdoblju u Feng Shuiju i simbolizira dostojanstvo i poštovanje.

-2- Koristite slike i simbole životinja – simboli životinja su misteriozne i moćne dekoracije za maškare. Životinje djeluju zastrašujuće, a opet domaće, baš poput maškara. Sova je vrlo pozitivan simbol, jer simbolizira mudrost.

-3- Očistite dom – Kako bi energija u vrijeme maškara slobodno protjecala po vašem domu, riješite se nepotrebnih stvari i nereda.

-4- Darujte djecu – Djecu koja vam kucaju namaškarana na vrata obično darujemo novčićima i čokoladicama. To je ritual kojim u svoj život privlačite više novca i prosperiteta, a i sreće. Ulaštite novčiće i darujte ih što sjajnije. Ovaj ritual signalizira da sve što šaljete van iz svog doma (u svemir) će vam se vratiti u mnogo većoj mjeri. Ove sezone možete npr darivati djecu u vrtiću u koje ide vaše dijete kako bviste očuvali ovu tradiciju.

-5- Kada prođu maškare ponovno dobro očistite dom i dvorište, i eliminirajte sve ostatke maškara, posebno ukrase, maske i pospremite ih na sigurno do sljedeće godine.

Ideje za maškare: 

Za koliko dana su maškare 2024. – COVER magazin.com

Budući da su maškare uvijek u prvom zimskom mjesecu dobro je i primijeniti općenite Feng Shui savjete za zimu i hladno razdoblje. Razumijevajući Feng Shui energiju svakog godišnjeg doba, možete lakše dovesti sebe i svoje okruženje u ravnotežu. Zima se povezuje s elementom vode i smatra se kako je požeta yin energijom. To je vrijeme za pasivnu introspekciju i čekanje proljetne energije da procvjeta. Budući da yin energija vrlo lako postaje letargična, treba u svoj dom unijeti yang boje i elemente koji će pomoći probuditi osobu energiju i energiju vašeg doma. Zimu možete promatrati kao usporenu sezonu u kojoj čekate i prikupljate energiju, ali ne smijete se previše uspavati, zbog toga kako je iznad spomenuto u Feng Shui savjetima za maškare nije loše posuditi elemente i boje yang energije koji će oživjeti vaše okruženje i vas opskrbiti energijom.

Kada dodate yang boje u svoj dom poput narančaste, to može „zagrijati” pasivnu yin energiju i vaše raspoloženje. Vibrantne tople boje i elementi vatre poput narančaste, crvene i žute mogu biti dodane raznim dekoracijama, ali i kroz svježe cvijeće, ukrase i slično.