Originalni pokloni za Božić – ideje za božićni poklon

Originalni pokloni za Božić – ideje za božićni poklon

Postoji vrijeme i mjesto za klasične poklone, one poklone s kojima ne možete pogriješiti, međutim postoje osobe kojima želite darovati nešto posebno, originalno i jedinstveno. I dok neki ljudi preferiraju klasične poklone, ispod smo naveli originalne poklone za Božić za sve prijatelje i članove obitelji.

Ispod ćete pronaći ideje za originalne božićne poklone, a ispod njih u tekstu dobre savjete kako kupiti dobre poklone svima. Kada jednom savladate umijeće kupovanja poklona, znati ćete uvijek kakve poklone nekome kupiti.

Ideje za božićni poklon

Ako pokušavate pronaći jedinstven božićni poklon za mamu, tati, brata sestru ili dečka, ideje za originalne poklone ispod trebale bi vam pomoći. Većina ideja nabrojenih ispod su priuštive i ne zahtijevaju velike izdatke.

1 – svijeća u obliku terariuma

Dati nekome cvijeće je odlična ideja u teoriji, ali u praksi za cvijeće se trebate brinuti. Poklonite li mirisnu svijeću u obliku kaktusa ili drugog skulenta darovat ćete ugodan miris bez puno obveza.

2 – Gin & Tonic set

Sve što treba za gin tonic može se naći u jednom setu. Gin tonic nije trenutno najmodernije piće, ali je najomiljenije.

3 – Set Tequila čaša od himalajske soli

Čaše napravljene od soli, ne samo da super izgledaju nego odlično idu uz tekilu.

4 – Nakit s posvetom

Nakit se smatra klasičnim poklonom s kojim ne možete pogriješiti, ali ako dodate posvetu tada postaje jedinstevni unikatni poklon.

5 – Uređaj za pomoć pri spavanju

Ovaj uređaj uz pomoć metronoma i svjetla uči ispočetka kako zaspati i spavati dobro.

6 – Sve s mapama

Budući da su nam par godina putovanja bila ograničena, sve s mapama je poželjan i originalan božićni poklon.

7 – Novčanik sa zaštitom

To su posebni novčanici sa zaštitom od radiofrekvencijsko- identifikacijske tehnologije (RFID) koja Vam pomaže da se zaštitite od posebne vrste krađe koja se naziva RFID skimming.

8 – Home Office stalak za krilo

Ovaj stolčić za rad na laptopu na krilu ima sve što vam je potrebno za rad od kuće.

9 – Prijenosni kamin

Prijenosni kamin možete postati bilo gdje i imati pravi zimski ugođaj.

10 – Knjigu o vinima

Možete pokloniti knjigu o vinima ili tečaj putem kojeg ćete naučiti mnogo toga o vinima.

Više ideja za poklone za Božić:

Kako pametno birati i pronaći originalni poklon za Božić

Da biste odabrali originalni božićni poklon trebate imati mnogo kreativnosti ili razmišljati izvan standardnih okvira. Ispod su neki savjeti koji vam mogu pomoći otvoriti se kreativnosti i odabrati najbolje originalne božićne poklone.

Jedan od osnovnih savjeta prilikom odabira božićnog poklon je da poklanjate nešto što toj osobi rješava neki problem ili poteškoću. Znanstveno je dokazano da prava sreća ne dolazi iz dodavanja sve više stvari u život, nego na neki način smanjenja negativnosti, odnosno rješavanje nekog problema, poteškoće ili slično. Zbog toga bez obzira koliko se činili neprikladnima zapravo najbolji odabir korisni pokloni. Stvari poput oštrila za noževe, seta upravljača, za žene kozmetička svjetla. Pažljivo promatrajte na što vam se neka osoba žali i pokušajte taj problem riješiti božićnim poklonom. Jedino pazite da ne kupujete rješenja osobama koje nemaju neke probleme. Nije pristojno kupiti nekoj osobi dezodorans, jer može pomisliti da ima problema s neugodnim mirisom. Isto, tako ako kupite nekome set za oralnu higijenu može se zabrinuti za svoj zadah.

Vezano uz iznad navedeno kada kupujete nekome poklon, nemojte dodavati još problema u njegov život. Nemojte kupiti osima ako je osoba usamljena i mislite kako bi to moglo pomoći, kućnog ljubimca, ribicu ili nešto oko čega treba redovito brinuti. Slično je i s poklon bonovima. Darujete li nekome poklon karticu, dodajete joj problem odabira. Jedini izuzetak su biljke. Iz razloga jer ipak doprinose općenito zdravlju, a ako se i desi da se osoba zaboravi brinuti o biljci nije velika šteta.