8 odličnih ideja što raditi na Valentinovo 2022.

8 odličnih ideja što raditi na Valentinovo 2022.

Valentinovo 2022. po mnogočemu je posebno, jer sve ono na što smo naviknuli raditi na ovakve praznike nam je ograničeno. Ipak, zbog posebnosti situacije ono može biti i posebno lijepo i intimno. Ispod su prijedlozi što možete raditi na Valentinovo ove godine.

-1- Uživajte uz doručak u krevetu

Umjesto da čekate večer za proslavu Valentinova, krenite romantično od jutra. Ovo je najbolji način na koji možete započeti jedan ovako romantičan dan poput Valentinova. Krenete li od samog jutra pozitivno i romantično, cijeli dan će vam biti značajniji i ljepši.

-2- Vikend u luksuznom hotelu

Cijene hotela nešto su niže nego obično, a još uvijek rade. Priuštite sebi romantičan vikend i posebnu večeru u luksuznom hotelu. Budući da je zbog trenutne situacije potražnja za putovanjima i hotelima nešto manja, ovo je prilika da sebi priuštite vikend ili dan kakav inače ne bite mogli.

-3- Slikajte zajedno

Nabavite veliko slikarsko platno i napravite zajedno svoje veliko umjetničko djelo, kao uspomenu na ovo Valentinovo.

-4- Napravite izlet u planine

Ne morate skijati, dovoljno romantična i posebna može biti i šetnja na svježem planinskom zraku. Nema ništa tako romantično kao priroda i svježi zrak. Ako se odlučite na izlet za Valentinovo na neko odredište u prirodi, gotovo da ništa više ne morate planirati. Priroda je sama po sebi toliko romantična, da će svaki trenutak u prirodi odisati romantikom i uzbuđenjem bez obzira što radili.

-5- Napravite večeru

Napravite romantičnu večeru uz svijeće za partnera i uživajte u omiljenim delicijama u toplini vlastitog doma. Ispod su navedene još neke ideje kako uživati u vlastitom domu, te provesti prekrasno romantično Valentinovo bez da napustite udobnost vlastitog doma, a da to svejedno bude poseban i dan za pamćenje.

-6- Romantični filmski maraton

Zabilježite nekoliko naslova romantičnih filmova i pogledajte iz zajedno u kućnom filmskom maratonu. Ovo je samo jedna od ideja koja može pobuditi dodatnu romantiku i potaknuti vas da shvatite vrijednost obilježavanja Dana zaljubljenih.

-7- Razmijenite ljubavna pisma

Dan ranije se dogovorite kako ćete jedno drugom napisati ljubavno pismo i sutradan ga čitajte naglas. Ovo je nešto slično razmjenu bračnih zavjeta, a opet potpuno drugačije jer nije obvezujuće. Pisanje pisma, pa kasnije čitanje mnogima je lakše nego usmeno izražavanje osjećaja. Ovo je odlična ideja za one sramežljivjie.

-8- Izlet biciklima

Napravite izlet biciklima. Uživajte u vožnji i svježem zraku. Ovo je odličan način da se odmorite od svakodnevnih obveza.

Valentinovo u vlastitom domu

Valentinovo je praznik koji mnogi poistovjećuju s mnogo troška, komercijaliziranih poklona i forsirane romantike. Ukoliko niste ljubitelj tog aspekta romantike, vjerojatno ćete se odlučiti provesti Valentinovo u udobnosti vlastitog doma. Provoditi Valentinovo u domu obično vole parovi koji su kupili novi stan, preuredili ga ili nešto slično te žele maksimalno iskoristiti i uživati u svome domu.

Ako niste ljubitelj izlazaka ili restorana obojenih u crveno gdje još deset parova pokušava imati romantičan trenutak, udobnost vlastitog doma je odličan odabir. Međutim, to što Valentinovo provodite u vlastitom domu ne znači da ono ne treba biti u ugodnom ambijentu.

Razmislite o zamjeni žarulja, gdje ćete jake bijele žarulje zamijeniti s toplijim svjetlom ugodnije boje. Samo promjenom žarulje možete u potpunosti promijeniti ugođaj i pretvoriti ga u jako romantična.

Romantična večera i dobro vino neizostavni su kod proslave Valentinova u vlastitom domu. Bez romantične večere sve drugo će izgledati kao neko improvizirano rješenje, kao Valentinovo oko kojeg se niste potrudili.

Najčešća aktivnost nakon večere je gledanje romantičnog filma. Možete se pred Valentinovo počastiti velikim televizorom ili projektorom, te i na taj način kreirati posebno Valentinovo, posebno ako ste oboje ljubitelji serija i filmova, te ih volite skupa gledati.