25. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako Feng Shui može pomoći kod rada od kuće

Kako Feng Shui može pomoći kod rada od kuće

Kako Feng Shui može pomoći kod rada od kuće

Rad od kuće predstavlja mnogim ljudima veliki problem jer potrebno biti odličan u dvije stvari koje su i inače teške, razdvajanju privatnog i poslovnog, te učinkovit rad bez da vas netko nadgleda, bolje rečeno i onda kada možete zabušavati.

Da biste to uspjeli mogu vam pomoći neki principi Feng Shuia.

Gdje smjestiti kućni ured ili radni stol

Prema Feng Shui pravilima najbolje bi bilo smjestiti radni stol što dalje od spavaće sobe. Bilo bi najbolje ako biste imali odvojen ulaz  u ove dvije prostorije. Ako imate kuću na dva kata, kućni ured smjestiti na različit kat od spavaće sobe.

Dekoriranje i namještaj

Kada sebi pravite radni kutak u stanu ili kućni ured imajte na umu prosperitet i produktivnost, a ne odmor i uživanje. Jako je bitno da taj vaš radni kutak što više sliči na pravi ured i da se ne odlučujete za opcije poput rada s kauča s laptopom na krilu, ne koristite dječji rani stol ili blagovaonski. Ovisno o vašem području rada, potrudite se da vaš radni kutak reflektira energiju koju želite projicirati kroz svoj posao.

Kvaliteta zraka

Nemojte zaboraviti redovito prozračivati stan prilikom rada od kuće jer za razliku od ureda većina domova nema razrađeni ventilacijski sustav. Ako vaše tijelo vapi za kisikom sigurno nećete moći učinkovito raditi. Dodajte i zelenih biljaka koje će dodatno poboljšati stanje.

Svjetlost

Ako nemate dovoljno svjetlosti u radnom kutku nećete uživati u radu bez obzira koliko volite svoj posao jer ćete se brzo umarati i naprezati oči.

Organizirano i uredno

Radni kutak držite organiziranim i urednim. Nered iscrpljuje vašu energiju. Nemojte dopustiti da vam neurednost kvari posao i zdravlje.