19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Zašto uvijek za prevaru okrivljujemo druge žene?

Kristina je otkrila kako njen zaručnik ima aferu sa susjedom. Bijesna i izvan sebe napisala je 50 pisama u kojima je naglasila kako je ta njena susjeda „jeftina drolja i kradljivica muškaraca“, te ih je poslala po cijelom kvartu...

Zašto uvijek za prevaru okrivljujemo druge žene?

Dakle, opet ista situacija: dvije žene, ljute i prljave na dnu, bore se gotovo kao mačke…

Kristina je otkrila kako njen zaručnik ima aferu sa susjedom. Bijesna i izvan sebe napisala je 50 pisama u kojima je naglasila kako je ta njena susjeda „jeftina drolja i kradljivica muškaraca“, te ih je poslala po cijelom kvartu.

Žene, molim vas! Koja se od vas iznenadila? Bilo je toliko predvidljivo da će Kristina usmjeriti svoj bijes na susjedu, a ne na svog zaručnika. Sve što je njemu napravila bilo je to što mu je pomogla spakirati stvari.

Postoji neobična navika da se uvijek za aferu optužuju žene. Kada je Brad ostavio Jennifer zbog Angeline, ona je bila ta koja je „ukrala“ muškarca. Žene širom Amerike nosile su majice u znak potpore ili protivljenja deklarirajući se kao „Tim Aniston“ ili „Tim Jolie“. O Bradu ni riječi. Međutim, zaboravlja se da muškarci nisu koferi. Ne može neka druga žena samo tek tako doći, pokupiti vaš kofer i otići s njim. Ali u aferama muškarci nikome nisu zanimljivi.

Mnogi širom svijeta mrzili su Heather Mills jer se udala za Paula McCartney tako brzo nakon Lindine smrti, narušivši tako uspomenu na idilu koju je taj par stvorio. Kao da je samo ona rekla da, a ne i Paul.

Zaista, postoje neki srednjovjekovni zaostaci u ženskom mozgu da uvijek za prevaru okrivljuju drugu ženu. Takva situacija pretvara žene u vještice koje se zatvaraju u svoj dvorac i izriču vračarije protiv druge vještice koja im je ukrala ljubav, dok u takvoj situaciji muškarac ispada nevinašce. Jer naravno ako ga je vještica ukrala, on nije tu mogao ništa učiniti. Kako bi se odupirao takvom nečemu natprirodnom i zločestom.

A ako se pođe i od pretpostavke da je vaš „kofer“ ukrala jednako normalna žena bez nadljudskih sposobnosti postavlja se pitanje: Što ona ima, a ja nemam? I u takvoj situaciji vi joj morate pokazati da ste bolji, pa najčešće žene započnu s omalovažavanjem ove druge.

Drage žene, trgnite se. Što se tiče ljutnje i ljubomore usmjerite je prema onome tko je zaslužuje – njemu. Vi ste za nju bili poput djeda mraza, žena za koju pretpostavlja da postoji, ali nikad je nije upoznala. Zapravo nije sigurna ni da postoji, jer nikad nije vidjela očiti dokaz. Tek je možda čula priče o vama. A on?! On je itekako znao postojite. Budio se pokraj vas. Zbog toga ne radite budalu od sebe optužujući nju.

Kada je Kristina, s početka priče, napravila pismima od sebe budalu, od suparnice Sarah, je napravila ikonu.

Izvor: CAROL SARLER, Why do we always blame the other woman when men have an affair?

Kako otkriti prevaru?

Varanje ili nevjera: kako je otkriti, kako izbjeći? – [ LJUBAV ]