28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Pravila kod izvođenja psa u šetnju

Pravila kod izvođenja psa u šetnju

 

Prije nego što svog psa izvedete u šetnju razmislite o pravilima ponašanja i etiketi koju trebate poštovati u parku. Neki skrbnici i udomitelji pasa nisu ni svjesni da uopće postoje neka pravila kulturnog ponašanja s psom koja bi trebali slijediti.

Zdravlje

Vaš pas mora biti primjereno cijepljen i u zdravom stanju, jer tu dolazi u kontakt s drugim psima.

Neodgojeni psi

Nažalost, park nije prikladno mjesto za neodgojene pse. Takvi psi mogu postati nevozni i agresivni, posebno ako se susreću s drugim psima. U toj situaciji bolje je pronaći drugo osamljenije mjesto za igru.

Pripreme

Ne zaboravite ponijeti vodu za psa sa sobom. Vaš pas će ožedniti nakon toliko igre i aktivnosti. Također, vrećice i rukavice za čišćenje nereda koji vaš pas napravi su neizostavne.

Pazite na psa

Psi mogu biti vrlo temperamentni ako se susretnu s nepoznatim drugim psima. Tada mogu ozlijediti sebe ili drugog psa. Ako primijetite da je vaš pas postao agresivniji ili nervozan, odvedite ga doma.

Drugi posjetitelji

Morate znati da nisu svi posjetitelji u parku ljubitelji pasa. Nemojte dopustiti da se vaš pas približava nepoznatim ljudima i njihovim stvarima.

Vezano: 

Skrbnici pasa žive zdravijim životom

Ako želite živjeti zdravije skrbite se za psa. Većina kućnih ljubimaca dobra je za zdravlje, ali zdravstvene prednosti koje imate od psa nadmašuju sve druge.

Psiholog Sveučilišta u Belfastu došao je do zaključka kako skrbnici pasa imaju niži krvni tlak i kolesterol. Navodi kako je objašnjenje vjerojatno u redovitim šetnjama.

Nekoliko ranijih istraživanja već je pokazalo kako su vlasnici kućnih ljubimaca u prosjeku zdraviji dio populacije, ali najnovijim se dokazalo kako psi prednjače u koristima. Tako se navodi kako psi mogu pomoći kod oporavka nekih ozbiljnih bolesti poput srčanog infarkta ili čak djelovati preventivno.