18. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati VRTIĆ – detaljno tumačenje –  

Što znači sanjati VRTIĆ?

– sanjarica VRTIĆ –

Snovi o vrtiću nose simboliku razdoblja u kojem sve preispitujete, razočarani ste u neke životna područja, osobe ili razvoj događaja, preispitujete svoje postupke, te mentalno i emotivno se pripremate za suočavanje s nekim izazovima. Ipak, ovaj san treba tumačiti kao naznaku da ćete iz ove tranzicijske faze izaći, jači, mnogo toga naučiti, te da će ukupni rezultati biti pozitivni.

Svaki san treba tumačiti kao skup različitih simbola, gdje ćete u obzir uzeti svoje emocije, vlastite doživljaje i iskustva s pojedinim simbolima, ali i kontekst sna u kojem se određeni simbol pojavio. Snovi o vrtiću podsjećaju nas da je svako razočarenje tu da nas vrati u realnost, kako ne bismo zaglavili u nekom međusvijetu gdje svijet oko sebe doživljavamo nerealno.

Svaki put kada u životu imamo određena očekivanja, kada imamo predodžbu kako bismo htjeli da stvari ispadnu, riskiramo razočarenja. Ako nešto ne krene onako kako smo pretpostavili, možemo osjećati različite emocije, od potištenosti, preko depresije pa čak i ljutnje. Osjećaje povezane s razočarenjem ponekad usmjeravamo prema sebi, ponekad prema drugim ljudima, a ponekad i prema sudbini. Bilo da smo razočarani sami sa sobom, da nas je razočarao prijatelj ili život općenito, razočarenje je uvijek teško iskustvo. Ipak, razočarenja su sastavni dio života, a baš zbog toga postoje različiti načini nošenja s njima. Snovi o vrtiću govore kako negativne emocije trebamo nadvladati i dati sve od sebe da iziđemo iz faze u kojoj smo razočarani, a energiju da trebamo usmjeriti u ono pozitivno.

Kao i svaka druga emocija ili životna faza, osjećaj razočarenja nam je došao s razlogom, te se ne treba bojati priznati da smo razočarani, bez obzira na strah koji osjećamo od takvog priznanja. Što smo spremniji prihvatiti svoje prave osjećaje i procesuirati ih to ćemo prije prijeći na novi emotivni teritorij. Kada nešto izbjegavamo nosimo to sa sobom kao ogromni teret jako dugo. Međutim ako sjednemo i dopustimo sebi da budemo razočarani, shvatimo zbog čega smo uistinu razočarani, procesuiramo cjelokupnu situaciju, razmislimo što smo se nadali da će se dogoditi, a što se zaista dogodilo, dopuštamo sebi da osvijestimo prave emocije . Razočarenje je dar, koji nas je vratio u realnost, koji je spriječio da se zavaravamo još duže i treba ga promatrati na takav način.

Možda u ovakvim trenucima nije loše razmisliti i o prošlosti. Treba se prisjetiti ranijih razočarenja i načina kako smo prelazili preko njih. Možda uvidite kako je ono što ste smatrali razočarenjem dugoročno se pokazalo kao bolja solucija, od onoga što smo priželjkivali da se dogodi. Svako razočarenje nas ostavlja emotivno praznima, ali ipak nosi jednu veliku životnu pouku da se stvari ne odvijaju uvijek onako kao želimo i da ne ispadnu onako kako smo očekivali. Ljepota svakog razočarenje je u osobnom rastu, svako razočarenje predstavlja most prema prihvaćanju realnosti i stvarnog stanja, te nas istovremeno obogaćuje novo mudrosti i novom energijom.

Snovi o vrtiću u kojem se igraju djeca sugeriraju kako se više trebate posvetiti osobnom razvoju, razmisliti o usmjeravanju karijere. Razmislite jeste li tamo gdje želite biti? Možda je vrijeme za redefiniranje ciljeva, postavljanje novih težnji, poigravanje s novim idejama.

Svakako uzmite u obzir i ostale simbole iz sna pri tumačenju. Svaki je san splet različitih simbola i traba ga tumačiti kao kompleksnu cjelinu, a ne jedan pojam koji daje jednoznačno tumačenje ili objašnjenje sna.

Kada se osjećate razočarano, to vam daje priliku da prebacite fokus u svome životu, kreirate nove ciljeve, postavite nove, još bolje prioritete.

Sanjati VRTIĆ

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.