25. rujna 2023.

COVER magazin.com

Life & style portal

Sanjati VUKA – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati VUKA

– sanjarica VUK –

Vuk nije životinja koju često viđamo, ali ima toliko značajnu simboliku, da su snovi o vukovima vrlo česti snovi.

moguće ih je tumačiti na različite načine, a ovisno o osobnom iskustvu i doživljaju vuka, san treba tumačiti u tom smjeru.

Povezuju se s ljudskom divljom prirodom i instinktivnim ponašanjem.

Tradicionalna sanjarica tumači snove o vuku vrlo jednostavno. Prema njoj ovu su snovi koji imaju na neki način proročanske naznake, pa kakvog vuka vidite takva vas očekuje godina pred vama. U tom smislu treba se prisjetiti da li je vuk bio zadovoljan i sit, možda gladan i divlji. Osobine vuka kakvog smo vidjeli u snu prema tradicionalnoj sanjarici se pridaju narednom periodu pred nama.

Moderna sanjarica snovima o vuku pridaje drugačije značenje. Prema tom tumačenju snove o vukovima imaju osobe u nekim posebnim fazama života kada se stavlja naglasak na neke strane života koje vuk simbolizira, a to su muškost, snaga, odanost… Vuk u snovima predstavlja instinkte, ponašanje koje nadilazi svjesno ponašanje i teško nam ga je kontrolirati. Vuk predstavlja inteligenciju, vodstvo i povezanost s instinktima. Često se pojavljuje u snu u razdoblju života kada trebamo vjerovati svojim instinktima.

Ako sanjate kako vas je u snu vuk napao, to može označavati kako se u stvarnom životu osjećate ugroženo od strane vlastitog karaktera, zbog nemogućnosti kontroliranja vlastitog ponašanja. Ako se plašite vuka ili bježite od njega to simbolizira kako u vama postoji neko agresivno ponašanje koje jednostavno ne možete kontrolirati, ali to ponašanje vam ne ide u korist. Iako vuk u nekim okolnostima može predstavljati druge ljude ili vaše okruženje najčešće predstavlja vašu nutrinu, odnosno vaše instinkte. Ako se vuk u snu pojavljuje kao prijetnja, tada trebate uzeti u obzir da vam vaše instinktivno ponašanje škodi. Ako je vuk umiljat, simbolizira dobru povezanost s intuicijom, te da u mnogim situacijama vaša prva reakcija vam ide u korist jer znate dobro procijeniti ljude i njihovo ponašanje.

Ako vas je vuk u snu ugrizao to predstavlja izdaje.

Pri tumačenju snova u kojima se pojavio vuk jako je bitno uzeti u obzir ostale simbole iz sna, kao na primjer tko je bio s vama kada ste vidjeli vuka, u kojem okruženju se vuk pojavio, da li na čistini ili na primjer u šumi, što ste radili u snu, te najvažnije da li vas je vuk napadao ili se ponašao prema vama prijateljski.

Za tumačenje sna o vuku bitno je i kakve je boje vuk. Tamniji vukovi se više odnose na ono negativno instinktivno ponašanje, nešto što poput tamne sjene proviruje iz nas, dok bijeli vuk označava kako znamo kontrolirati intuitivno ponašanje, ali i da smo blisko povezani s intuicijom.

Treća simbolika vuka je ono koje vuk ima u priči. Ako su vam na prvi spomen vuka, u glavi priče o crvenkapici, praščićima ili kozlićima, tada u tom smislu trebate tražiti značenje sna o vuku. Vuk tada simbolizira neprijatelja koji vas pokušava nadmudriti, ali u svakom slučaju, nije neprijatelj kojeg bi se trebali plašiti. Ovakav san govori o tome kako se trebate dobro pripremiti i poštovati upute, odnosno plan koji ste napravili ali da nije tragedija ako pogriješite, da uvijek postoji druga i treća šansa.

Ako često sanjate vukove, postoji šansa da ste kroz djetinjstvo čuli mnoge priče o vukovima koje su izazvale traume. Mnogi roditelji nesvjesno izazovu traume kod djece pričajući priče o vukovima i plašeći djecu, a kasnije se u snovima pojavljuju vukovi kao rezultat tih trauma, a osobe ih sanjaju kada su u razdobljima nesigurnosti i neizvjesnosti, kada se osjećaju na neki način ugroženo.

Sanjati VUK

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST