Kako izgledati prikladno na razgovoru za posao

9. lipnja 2020. By COVER magazin

Odjeća za razgovor za posao

Kako izgledati prikladno na razgovoru za posao 

Razgovor za posao je vaša prilika da se pokažete u što boljem svjetlu. Iako prvi dojam nije sve, kod traženja posla on je vrlo bitan, ponekad čak i ključan. Zbog toga je dobro obratiti pažnju na sve detalje.

1. Nemojte pretjerivati s modnim dodacima!

Modni dodaci su inače vrlo zanimljivi, no, na razgovoru za posao mogu poslati krivu poruku. Prije nego što izađete iz kuće stanite pred ogledalo, brzo se okrenite i ponovno pogledajte. Svaki detalj koji vam previše odvlači pažnju skinite.


2. Odaberite frizuru koja radi za vas!

Pažljivo kod odabira frizure jer ukoliko budete htjeli isprobati nešto novo osjećat ćete se nesigurno, ukoliko previše pada na lice to će vas dodatno opterećivati. Dodirivanje kose prstima pokazat će na vašu nesigurnost, stoga, napravite frizuru koja vam je inače najdraža, jednostavna i s kojom nemate puno muke.


3. Odaberite prikladan make up!

Make up treba biti topao kada idete na razgovor za posao. Izbjegavajte napadnu šminku i upadljive boje. Imajte na umu da ovo nije obični izlazak i da trebate ostaviti što prirodniji dojam, s tim da prekrijete nedostatke i naglasite prirodnu ljepotu. Na slici ispod možete vidjeti kako bi to trebalo izgledati.


4. Uredite nokte!

Koliko god vam se nokti činili beznačajni u tom trenutku vjerujte da oni značajno utječu na dojam koji ćete ostaviti. Koristite nježne, pastelne boje koje nisu previše napadne i neće odvući pažnju od onoga što na ovom razgovoru želite istaknuti a to je vaša osobnost.


5. Obojite izrast kose!

Ukoliko imate prirodno tamnu kosu a bojite ju u svjetlije pripazite da nemate previše izražajan izrast jer ćete ostaviti dojam neuredne i nemarne osobe.

Poslovno odijevanje [ KARIJERA ]