Posjetnice u modernom biznisu [ KARIJERA ]

Posjetnice u modernom biznisu

Uporaba posjetnica varira, ali nikako nije suvišna.

Iako ste možda pomislili kako su posjetnice izašle iz mode jer sa sobom uvijek nosite mobilni telefon i možete jednostavno zabilježiti čiji vam broj treba, to nikako nije točno.

Posjetnice su elegantne, profinjene i mnogo potpunije informacijama od samog spremljenog broja.

Za profesionalne osobe koje se kreću u poslovnim krugovima i često dolaze u kontakt s nepoznatim ljudima posjetnice su neophodne.

Postoje dvije vrste posjetnica, privatne i poslovne.

Prva vrsta bi trebala sadržavati ime i prezime, vlastitu adresu i broj telefona, a uz ime se može staviti i titula npr: dr, mr, književnik, novinar, profesor i sl. Takva posjetnica bi trebala biti što jednostavnija i ne treba je pretrpavati titulama i bespotrebnim podacima.

Poslovna posjetnica trebala bi pored imena i prezimena sadržavati položaj u poduzeću ili organizaciji u kojoj radi, adresu i broj poduzeća. U posljednje vrijeme uobičajeno je dodati broj mobitela, te e-mail adresu.

Nekad su posjetnica bile jednostavne bijele, s crnim slovima, međutim danas izgled ovisi o osobnim preferencijama i ukusu, te bojama koje se koriste u logu poduzeća.

U tijeku poslovnog razgovora ili po završetku ostavljamo svoju posjetnicu poslovnim partnerima, ukoliko to nismo učinili prilikom najave posjete.

Također, posjetnica uvijek stoji uz neki poklon, kada nekome zahvaljujemo za učinjenu uslugu i sl.