19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kad vam je najteže – razgovarajte [ SELFHELP ]

Kad vam je najteže – razgovarajte

Ovo je za mene jednostavno previše, jada mi se neki dan kolegica,  jednostavno ne znam kako dalje. Sve ovo je jednostavno preteško, svim silama se trudim da nešto postignem a imam osjećaj da stalno kopam na istom mjestu. Nemam vremena ni za što drugo osim posla, a sad sumnjam da i posao radim kako treba. Izgubila sam nadu, a ponekad se pitam i čemu sav ovaj trud, vrijedim  li išta?!

Svi smo se ponekad ovako osjećali. Sumnjamo u sebe, u ciljeve pa čak i  u naše snove.
U takvim situacijama najbolje je povjeriti se nekome.  Potražiti podršku u ljudima koji vjeruju u nas  posebno je važno u situacijama kada sami sumnjamo. Ohrabrujuća riječ, umirujući pogled, ili samo riječi «ali ja vjerujem u tebe», od osobe kojoj je stalo, mogu nam u jednom trenutku promijeniti sliku u našoj glavi.
Imati nekoga tko vjeruje u nas, svi znamo izniman je dar.

Ali baš zbog toga, bojeći se da takvo nešto ne izgubimo, u situacijama kad i sami sumnjamo u sebe, bojimo se ikome povjeriti svoje strahove. Mislimo da će i oni promijeniti mišljenje o nama ako im priznamo.  Najčešće kada smo u teškoj situaciji, izbjegavamo one koji nas najviše vole, usamljujući se, jer ne želimo da prestanu  vjerovati u nas. Pod izlikom, bar dok se malo ne popravi situacija udaljavamo se.
Ipak, povjerimo im se. Ako dopustite da netko vjeruje u vas i u vama će se probuditi vjera. Posudite od njih vašu sliku. Pogledajte se njihovim očima.
Svatko ima bar jednu osobu koja vjeruje u njega, bilo da se radi o prijateljici, bratu, roditeljima, starom profesoru ili zaposleniku.  Njihovo mišljenje i potpora može nas umotati nekim ugodnim osjećajem sigurnosti i biti čvrsta ruka za koju se možemo uhvatiti dok ne povratimo vjeru u sebe.

Čak, i ako vam takav netko nije u blizini, u svojim mislima mu se obratite.  Razmislite o tome kako vas vidi  i zbog čega je tako. Njegova slika o vama neka vam bude vodilja. Neka vam misli budu što stvarnije. Dopustite sumnjama da nestanu, i usredotočite se samo na ciljeve i želje. Vidjet ćete kako će se ubrzo «pojaviti svjetlo u tunelu» koje će vam pokazati put do ostvarenja želja.