20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako uspostaviti strukturu nakon gubitka posla [ KARIJERA ]

Kako uspostaviti strukturu nakon gubitka posla

 

-1- Uključite budilicu. Ako se od vas ne očekuje da se budite ujutro, doći ćete u napast da prespavate pola dana.

-2- Odjenite se. Ne trebate odjenuti radno odijelo, pa čak ni jeans, ali presvucite odjeću u kojoj ste spavali.

-3- Neka potraga za novim poslom bude posao s punim radnim vremenom. Gubitak posla može vas ostaviti bez dnevne svrhovitosti, pa neka potraga za novim ispuni prazninu.

-4- Izađite van. Zatvorenost u domu može postati depresivna, pa uzmite knjigu i čitajte u parku, prošećite susjedstvom, otiđite u teretanu ili jedite vani.

-5- Svakog tjedna dogovorite jedan sastanak s nekom osobom u vašoj branši. To ne treba biti nužno razgovor za posao, nego može biti i kava s nekim od vaših bivših suradnika, partnera, nekim tko će vas moći informirati o onome što se događa u struci.

-6- Volontirajte jer mnogi od nas su produktivniji kada su više zauzeti, pa što više svoga vremena ispunite nečim korisnim.

-7- Pobijedite usamljenost. Potraga za poslom može biti dosta usamljeno razdoblje pa se trudite više komunicirati s prijateljima i inicirati druženja.

 

Kako stati na noge nakon gubitka posla [ KARIJERA ]