Kućni ured prema Feng Shuiu

Kućni ured prema Feng Shuiu

Osobe koje rade od kuće najčešće se žale na dva problema društvenu izolaciju, jer nemaju kolega, te nemogućnost razdvajanja poslovnog i privatnog života, ali se uz pomoć feng shuia ovi problemi mogu pokušati ublažiti.

Kada razmišljate gdje napraviti radni ured, pokušajte ga smjestiti što dalje od spavaće sobe. To pomaže pri razdvajanju privatnog i poslovnog života. Najgora opcija je smjestiti radni stol u spavaću sobu ili raditi s kreveta na laptopu u sobi. Podrumi i spavaće sobe smatraju se najgorom mogućom pozicijom za kućni ured.

Ured bi trebao biti pun vedrih dekorativnih predmeta koji simboliziraju i predstavljaju uspjeh. Kućni ured bi trebao zračiti energijom i nikako ne bi smio biti depresivan ili monoton.

U kućnom uredu jako je bitna kvaliteta zraka. Vašem tijelu treba kvalitetan zrak i dovoljno svjetla da bi dobro funkcioniralo, pa izbjegavajte prostorije s malim prozorima. Ukoliko to ne možete izbjeći investirajte u lampe punog spektra i pročišćivaće zraka.

Položaj radnog stola jako je bitan za vašu učinkovitost. Ljudi općenito osjećaju napetost ukoliko su im leđa izložena, kao kada rade okrenuti prema zidu. Pozicionirajte stol u komandnu poziciju kako biste privukli uspješnu energiju. To znači da biste licem trebali biti okrenuti prema vratima. Ako svoj radni stol okrenete prema zidu vaša energija će biti ograničena i blokirana. Ako takvu poziciju ne možete izbjeći na zid objesite ogledalo, umjetničke slike, fotografije ili nešto slično što vas inspirira. Primjerice svoju diplomu. Cilj bi trebao biti transformirati zid koji blokira u zid koji inspirira.

Stolac bi trebao biti udoban i odgovarati vašim potrebama. Vaš stolac predstavlja vaše prijestolje, pa takav i odaberite.

Mirisna eterična ulja pomoći će da se u kućnom uredu osjeća topla atmosfera, a tiho uključen radio smanjit će usamljenost.

Vaš kućni ured trebao bi biti dobro organiziran i bez nepotrebnih stvari. Na kraju radnog dana posložite dokumente, vratite sve na svoje mjesto i prebrišite stol, kako bi vas za sljedeći radni dan dočekao poticajan stol.

Pročitajte i:

Radna soba


Komentari

Odgovori

*