19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati RIBU ili RIBE – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati RIBE ili RIBU

– sanjarica RIBA –

Sanjati ribe nije toliko neuobičajeno koliko biste na prvu pomislili. Ribe su česte u snovima jer nose vrlo moćnu simboliku s vrlo produhovljenim značenjem. Stoga se snovi o ribama uglavnom odnose na produhovljenost i duhovnu stranu vašeg života, posebno ako su dominantni simbol u snu koji ste sanjali. Da biste točno znali na što se san odnosi trebali biste se prisjetiti cijelog konteksta sna, drugih simbola iz njega i svojih emocija koje ste imali u snu, ali u svakom slučaju ribe nose pozitivan predznak u snu, očekuje vas povećanje zadovoljstva, moguća dobit, a u najjednostavnijoj interpretaciji što je riba veća, ljepša ili što ih je više to san nosi pozitivnije značenje. Kada tumačite san o ribama jedna od najvažnijih stavki je koliko je bolo riba, odnosno ako ste sanjali jednu ribu kolika je bila.

Snovi o ribama u moru imaju duhovno značenje, odnose se na uvjerenja i vjeru. Tumačenjem ovakvog sna dobit ćete uvid u ono što vam je potrebno na duhovnoj razini da biste općenito napredovali u životu. Ovakav san jako je bitno tumačiti vezano uz kontekst, jeste li sanjali neko poznato mjesto, možda rijeku ili jezero iz djetinjstva, nešto slično ili ribe u potpuno nepoznatom moru, jer tek stavljanjem riba u kontekst možete shvatiti koje to duhovne vrijednost trebate njegovati, što razvijati ili čemu se duhovno vratiti. Voda predstavlja emocije, ali i tijek života, pa se san o ribama u vodi tumači i o ovisnošću stanja vode, je li voda bila lijepa, uzburkana… U svakom slučaju, ako ste sanjali ribe u vodi to je signal da trebate više značaja pridati svome dugovnom životu i vrijednostima.

Sanjati zlatnu ribicu ima značenje dobiti. Može se odnositi na ugodna iznenađenja, zadovoljstvo, ali uvijek označava napredak i posljedičnu sreću i zadovoljstvo. Zlatna riba signalizira kako će vam se ostvariti neke želje i kako vas očekuje poboljšanje. Sanjati različite i raznobojne ribe, san je koji govori o potrebi da ne budete jednoumni. Trebate istražiti različite putove, baviti se raznovrsnim stvarima, ali s druge strane imati više razumijevanja i tolerancije za tuđe različitosti.

Snovi o mrtvim ribama, posebno o mnogo mrtvih riba govore o pogrešnim putovima. Vjerojatno prolazite kroz razdoblje sumnje, gdje imate problema s povezivanjem sa svojom intuicijom. Razmislite niste li krenuli u krivom smjeru?! Možda ste pretjerano dramatični, dopuštate nekome da manipulira vama ili ste pretjerano ranjivi. Snovi o mrtvim ribama podsjećaju vas da se trebate bolje povezati sa svojom nutrinom i krenuti u smjeru koji je iskonski vaš, bez obzira što se možda ne podudara s općim stajalištem.

Snovi o ribama u akvariju na neki način su snovi o zarobljenoj kreativnosti i duhovnosti. Vjerojatno imate inspiraciju, ali se ne želite posvetiti sebi i svojim idejama. Vjerojatno se brinete kako ćete se previše izložiti drugima ili kako će vas ismijati. Možda sami za sebe mislite kako nemate dovoljno kvaliteta da biste bili uspješni. Sami umanjujete svoje vrijednosti i vjerojatno previše tražite ohrabrenje od drugih ljudi za sve što radite. Ovakav san podsjetnik je kako se trebate više posvetiti sebi i raditi na samopouzdanju, ali i projektima za koje smatrate da bi mogli biti uspješni. Pokušajte slušati svoju intuiciju i razumjeti svoje strahove i sve ono što vam stoji na putu do punog ostvarenja,

Snovi o strašnim i smrtonosnim ribama poput morskog psa simboliziraju vaše strahove. Možda prolazite kroz situaciju gdje vam se čini da ste se udaljili previše od sigurnog okruženja.

Sanjati RIBA

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.