Što uzrokuje kruljenje u crijevima

Ako ste osoba koja često ili ponekad čuje i osjeća kruljenje u crijevima vjerojatno se pitate zbog čega se to događa i što uzrokuje ove zvukove. Je li kruljenje u crijevima znak gladi, preopterećene probave ili nečeg ozbiljnijeg.

Upotreba čija sjemenki kao prirodnog lijeka

Čije sjemenke poznata su namirnica koja se koriti u dijetama za mršavljenje. Osim toga čija sjemenke poznati su prirodni antidepresiv, pomažu vam da izgledate i osjećate se mlađe, te štite od nekih vrsta tumora.

Kako koristiti ZEOLIT i kako vam može pomoći

Zeolit je mineral vulkanskog porijekla, jedinstvene strukture, koja zbog svog saćastog oblika ima sposobnost na sebe vezati toksine i teške metale, te ih na taj način izbaciti iz organizma. Smatra se kako može apsorbirati pesticide, teške metale, bakterije, gljivice, te radijaciju.

Čaj za metabolizam

Metabolizam je termin koji se koristi za opisivanje reakcija u tijelu koje uključuju iskorištavanje energije u stanicama u organizmu. Metabolizam se oslanja na sastojke u hrani, njihovo razgrađivanje kako bi se proizvela energija. Ta energija potrebna je tijelu za funkcioniranje i sintezu novih proteina i molekula.

Med i cimet za mršavljenje

Čak i kada nisu u kombinaciji med i cimet mogu imati zdravstvene koristi. Obje namirnice su vrlo zdrave. Med je prirodni šećer, te vrlo važan u mobiliziranju masnoća pohranjenih u tijelu. Odličan je antioksidant, a ima protuupalne učinke.

Koliko jaja smijemo jesti dnevno, a koliko tjedno?

Svi smo u djetinjstvu čuli ovu poslovicu “svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje”, da bi kasnije godinama slušali o tome kako su jaja nezdrava namirnica i kako ih treba svesti na minimum. Neki su ih se počeli bojati i potpuno izbacili jaja iz prehrane, da bi novije istraživanja otkrila kako jaja ipak nisu štetna, nego dapače, ponovno su iz počeli ubrajati u popis 20 najzdravijih namirnica, s ogradama kako treba biti pažljiv u količini koju jedemo.

Prirodni mirisi za dom za odbijanje mušica

Obično smo čitali i s vremenom naučili koji su prirodni mirisi odlični za tjeranje komaraca iz naše blizine, ali možda niste znali da postoje slične taktike i kako se riješiti mušica. Te dosadne mušice koje ulaze u vaš dom mogu se otjerati nekim pravim odabirom mirisa za dom.

Iskoristite svoj maksimalan energetski potencijal

Ako se osjećate umorno, pokislo, imate problema da se održite budnima, te posežete za trećom šalicom kave samo da biste izdržali do podneva niste jedini. Većina osoba dobro poznaje što znači osjećati se potpuno iscrpljeno na kraju dana. Ipak, mnogi ne znaju da tek male promjene u životnom stilu mogu napraviti veliki zaokret i pomoć vam da se osjećate puni energije tijekom cijelog dana.

Čaj za obnovu crijevne flore

Crijevna flora zajednica je mikroorganizama koji se nalaze u vašim crijevima. Crijevna flora podrazumijeva dobre bakterije koje su kolonizirale vaše debelo crijevo. Zdrava crijevna mikroflora je odgovorna za zdravlje probavnog sustava, a sa zdravim probavnim sustavom započinje zdravlje cijelog tijela. Zdrava probava odgovorna je za sve funkcije u organizmu uključujući imunitet, kvalitetu sna, mentalno zdravlje, dok loša probava uzrokuje mnogobrojne.

Čaj za bjelančevine u mokraći

Zlatnica je biljka koja se uobičajeno veže uz zdravlje bubrega i urinarnog trakta. Kada se koristi za urinarne tegobe kupuje se kao čaj, koji može biti čaj od cvjetova zlatnice, čaj od listova zlatnice ili mješavina i listova i cvjetova zlatnice budući da se u ljekovite svrhe koriste i listovi i cvjetovi. Možete i sami brati ovu biljku ukoliko je dobro prepoznajete. U nekim našim krajevima naziva se lokalno štap svetog Petra, zlatna trava i ženska vrbovica.

Med kao lijek za smanjenje kiseline u želudcu

Jedan od preporučivanijih prirodnih lijekova za kiselinu u želudcu glasi: uzmite mješavinu žlice meda i pola žlice cimetovog praha. To će pomoći probavi i smanjiti kiselinu u želucu. Kod ovog savjeta jako je bitno dobro promiješati smjesu, jer se prah ne može gutati i može biti opasno za konzumaciju ukoliko nije dobro promiješano. Također ukoliko ćete nekoliko puta dnevno koristiti med kao prirodni lijek za kiselinu u želucu, tada količinu rasporedite na nekoliko puta. Pa umjesto 1 žlice, uzmite jednu čajnu žličicu meda s pola žličice cimeta.

Prehrana za DIVERTIKULITIS – Prirodni lijek

Nekim ljudima će se stanje popraviti samo od sebe, a oni koji imaju jače simptome trebate će potražiti neki lijek za ovu bolest. Divertikulitis se češće javlja kod starijih osoba, a posebno je uobičajen kod zapadnih nacija, odnosno kod osoba koje žive u razvijenim zemljama. Osim visoko prerađene hrane i prehrana koja obiluje crvenim mesom, na nedostaje joj vlakana, drugi rizični faktori su pretilost, pušenje i nedostatak fizičke aktivnosti. Većina ljudi s divertikulitisom su bez simptoma, dok se kod oko 20 posto javljaju neki simptomi. Tako da konvencionalno liječenje najviše ovisi o simptomima koje osoba razvije.

Jutarnji napitak za probavu

Ovo je napitak za probavu koji se preporučuje često i spominje se u kontekstu mnogostrukih prednosti. Jedna od prednosti koja se spominje u kontekstu redovite konzumacije napitka od jabučnog octa i meda je da poboljšava probavu i olakšava vas za normalno funkcioniranje i lakše nošenje s danom.

Med i jabučni ocat

Koristi meda kao i jabučnog octa su poznate širom svijeta, a ovaj recept se često koristi kako eliksir protiv starenja, kao napitak koji čisti organizam, te pomaže u borbi protiv raznoraznih mikroba…

Hashiomoto bolest (sindrom) prehrana i prirodno liječenje

Ovo je autoimuna bolest štitnjače u kojoj bolest postupno napreduje da bi u konačnici dovela do disfunkcije štitnjače, što za posljedicu ima nesposobnost štitnjače da u dovoljnoj razini proizvodi hormone štitnjače. Bolest se razvija tako da vlastiti imunološki sustava napada stanice u štitnjači, a s vremenom zahvaća sve veću površinu štitnjače, te ona ima sve manju sposobnost obavljati svoju funkciju

Prhut i masna kosa

Jedno istraživanje je pokazalo kako samo kapljica ulja čajevca može pozitivno djelovati na prhut. Najbolji recept je da dodate nekoliko kapi ulja čajevca (2-3) u omiljeni šampon…