Feng Shui biljke za dom

Feng Shui biljke za dom

Biljke u domu imaju posebnu ulogu kompenziranja uglavnom negativne energije koju odašilju mrtvi predmeti jer su živa bića i generiraju svoj vlastiti tijek chi-energije.  Biljke se uvijek moraju dobro njegovati i biti zdrave, jer uvelo bilje ima suprotan učinak

Prema Feng shuiu postoje sobne biljke koje će u vaš životni prostor unijeti više kvalitete nego neke druge. Feng shui preferira biljke okruglastih oblika, jer se životna energija kreće u ciklusima, krugovima pa će vas takvo bilje najbolje poduprijeti svojom energijom.

Za početak je najvažnije sve neprirodno izbaciti iz svog doma. To uključuje plastično ili sušeno cvijeće. Takve stvari šire negativnu energiju i što ih više imate u svome domu više negativne energije upijate, pa i sami postajete negativni.

U Vazi držite samo svježe (ubrano) cvijeće i držite ga na sredini prostorije, najbolje na sredini stola. Ono će upiti mirise i toksine. Svakodnevno mu mijenjajte vodu i podrezujte uvelo lišće i stabljičice kako bi što duže trajalo.

Jedini izuzetak iz ovog pravila je mirisna lavanda. Ona može poslužiti i sušena. Lavanda ne samo da simbolizira mir i opuštenost, nego će svojim mirisom tako djelovati i na vas i ostale ukućane.

Prema feng shuiu pozitivnu energiju u vašem domu će širiti sve biljke mesnatih listova. Tu spadaju aglaoneme, krotoni, eheverije, difenbahije, jaglaci, ljubičice itd. Deblji listovi su „okrugliji“ i donose više sreće.

Iako bambus nije tipična ukrasna biljka za naše područje, odličan je izbor za vašu kuhinju ili kupaonu jer joj je za rast potrebno mnogo vlage. Za sađenje može poslužiti sitni kamen ili zemlja koje uvijek morate održavati vlažnim.

Palme su nešto veće biljke i prikladne su za velike prostorije ili hodnike. Palme ne vole sušu, ali ni vlažnost. Njih trebate zalijevati umjereno.

Puzavac nije zaobljenih listova, ali zbog svoje gipkosti ublažava oštre linije kućnog namještaja, polica, prozora i sl. Ako se dobro njeguje vrlo brzo će narasti.

Umjesto puzavca možete upotrijebiti viseće košare. U njih stavite biljke ovalnih listova, najbolje u kutove prostorije, kako bi ih umjetno zaoblili.

Najlošiji izbor su kaktusi. Kaže se da ljudi koji su „oštrog“ karaktera vole biti okruženi kaktusima ili drugim bodljikavim biljem.


Komentari

Odgovori

*