Radna soba prema Feng Shuiu

Radna soba prema Feng Shuiu

Bez obzira radite li od doma ili ne, dobra je ideja svoju radnu sobu preurediti prema Feng Shui pravilima, kako bi ono što u njoj radite donosilo dobre rezultate.

Ako nemate radnu sobu, tada će vam Feng Shui pomoći da svoj radni kutak napravite što produktivnijim i ugodnijim.

Otvorite vrata

Vrata predstavljaju prilike svih vrsta. Ako želite uspješno raditi, trebate obratiti pažnju i na uredska i na glavna ulazna vrata. I jedna i druga bi se trebala lako otvarati bez škripe. Ako je ručka klimava ili odvaljena zamijenite je. Također, vaše prezime treba biti vidljivo na ulaznim vratima, a ploču s imenom biste trebali postaviti i negdje na ulazu u radnu sobu.

Definirajte radni prostor

Ako točno definirate radni prostor to će vam omogućiti da se lakše usredotočite na zadatke i radite učinkovitije. U idealnim uvjetima radni stol ne bi trebao biti u spavaćoj sobi. Ako morate smjestiti  radni stol u spavaću sobu  neka ekran ne gleda prema krevetu jer će se u protivnom vaš privatni i javni život miješati na nezadovoljavajući način. Radni stol biste trebali i ako se nalazi u kuhinji ili dnevnom boravku ograditi nekim košarama, cvijećem, pregradom ili sl.

Okrenite se prema ulazu

Ključno je da vidite ulazna vrata dok radite za stolom jer vam to pomaže da uočite i prepoznajete prilike s lakoćom. Ako vaš radni prostor ne omogućava jasan pogled na vrata, postavite ogledalo tako da vidite ljude koji ulaze i izlaze. Objesite li zvončiće ili zastore koji zveckaju to će vas također upozoriti na posjetitelje, kao i na prilike za zaradu novca.

Soba s pogledom

Objesite na zidove fotografije osoba koje vas inspiriraju. Ako možete objesite neku sliku lagano iznad razine očiju, na onoj strani zida ruke koja je vam je dominantna, to znači, ako ste dešnjak na desnu stranu.

Zasadite biljke

Biljke inspiriraju rast i optimizam. Zdrave biljke držite u lijevom kutu radne sobe. Biljke vam također donose korist u obliku potpore i lakoće surađivanja.

Pročitajte i:

Ostavite komentar

*