Sanjati ZAVJESE – detaljno tumačenje

Što znači sanjati ZAVJESE?

– sanjarica ZAVJESA –

U stvarnom svijetu zavjese služe kako bi skrile našu privatnost od pogleda drugih i zaštitile nas od pogleda, tako u snovima zavjese simboliziraju strah od otkrivanja, te potrebu da nešto sakrijemo od pogleda drugih. Tradicionalna sanjarica također pridaje sličnu simboliku snovima o zavjesama gdje ukazuje na potrebu da pazimo s kim se družimo, razmislimo tko su nam prijatelji i koliko otkrivamo o sebi. Ipak, da biste točno protumačili snove o zavjesama kontekst je jako bitan. Jako je važno da razmislimo o ostalim simbolima iz sna, jer zavjese same po sebi nemaju ni pozitivan ni negativan kontekst, nego to određuju ostali simboli koji su se pojavili vezano uz zavjese. Snovi o zavjesama govore o tome kako nešto u vašem životu želite skriti od drugih. Zavjese također mogu i simbolizirati sliku koju želimo ostaviti o sebi pred drugima, odnosno reflektirati naš ugled. Ipak, najčešće značenje zavjesa u snovima je kako želimo nešto skriti. Zbog toga razmislite o simbolima koji su se još pojavili. Možda se radi o zavjesama iz naše dječje sobe, zavjesama na poslu ili najnovijim zavjesama u našem stanu. Na taj način ćemo moći detektirati na koje polje života se odnose tajne koje nas muče.

Mnogi će reći kako držanje tajni nas sputava i opterećuje, dok njihovo otkrivanje može biti alatka za oporavak. Međutim, snovi o zavjesama nerijetko sugeriraju kako tajne postoje s razlogom, baš kao i zavjese. Rijetko tko se osjeća ugodno ako je konstantno izložen pogledima javnosti, a tako i našu psihu i misli, pa i ono što znamo o drugima ne bismo trebali otkrivati u potpunosti. Treba pažljivo dozirati što o sebi ili drugima želim obznaniti, a što je bolje sačuvati za sebe i do koje mjere sačuvati vlastitu privatnost. Neke tajne nikome ne škode. Nikoga se ne tiču i samo su naša stvar. Međutim, ako nosimo sa sobom neke tajne koje nas opterećuju one mogu s vremenom postati preveliki teret. Možda je za neke tajne došlo vrijeme otkrivanja, a ako mislite da još uvijek nije, ovakav san može simbolizirati potrebu da sami sebi ponovite zbog čega držite tajne. Sve dok sami sebi jasno možemo objasniti zbog čega neke stvari držimo tajnima, nećemo upasti u tajnu spiralu gdje bi nas tajne opterećivale. Najviše opterećuju one tajne za koje nismo sigurni trebamo li ih zadržati za sebe ili reći.

Za tumačenje sna o zavjesama ključan detalj je i ako ste rasklonili zavjese, te što ste kroz prozor vidjeli. Da li je slika s druge strane prozora bila pozitivna ili negativna. U ovom smislu zavjesa ima simboliku nečega ili neke prepreke koju moramo preći da bismo otkrili nešto što je za sada skriveno našim očima.

Sanjati ZAVJESA

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.