Sanjati VRATA – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati VRATA?

– sanjarica VRATA –

Vrata u snovima simboliziraju nove mogućnosti i izazove koji su pred nama. Vrata obično u mislima predstavljaju nadu, nove početke i transformaciju. Međutim prava simbolika vrata i njihova svrha nije da otvaraju, nego da se iza njih nešto zatvori, da ona nešto zaštite. U tim smislu simboliziraju i zaštitu i sklonište. Tako su otvorena vrata ili otvaranje vrata u snovima uvijek pozitivniji simbol u odnosu na zatvorena vrata, jer otvorena vrata simboliziraju otvaranje novim potencijalima.

Svaka vrata koja sanjamo na neki način predstavljaju naš sustav vjerovanja. Ovisno o ostalom kontekstu sna, kada shvatite na koje područje života se snovi o vratima odnose najbolje pitanje koje sebi možete postaviti je što trebam poduzeti i što mogu napraviti kako bi se kretao naprijed?!

U prvi mah može se tumačiti da se zatvorena vrata pojavljuju u snu onda kada nam nedostaje ideja, rješenja, a otvorena vrata sanjamo kada se pojavi novi put ili staza kojom bi mogli krenuti u želji da ostvarimo ciljeve. Vrata možete sanjati i kao simbol svojevrsne zaštite ovisno o onome što se događa u vašem životu.

Svaka osoba rađa se s potrebom svrhovitog, mirnog i života u kojem će biti okružena s ljubavlju. Kada nam život ne pruži ono što nam treba, odnosno ne zadovoljava tu potrebu instinktivno se povlačimo i zatvaramo u sebe. Tada u komunikaciji s drugima prevladava strah od povrijeđenosti, a ne ljubav, što dodatno produbljuje našu potrebu i povećava jaz između onoga što imamo i onoga što nam treba. Treba shvatiti kako u takvim situacijama zapravo gubimo dodir sa stvarnosti, a ne da se štitimo od stvarne opasnosti, jer živjeti u strahu nije realno. Kada živimo u strahu jednostavno ne možemo vidjeti pravu sliku, ali ni osjetiti puninu života, zbog toga na snove o vratima treba reagirati otvaranjem, planovima i sudjelovanjem, a ne strahom, povlačenjem i zatvaranjem. Svakoj situaciji, važnoj ili trivijalnoj, staroj ili novoj treba pristupiti sa samopouzdanjem, nježnošću i elegancijom, s dobrim namjerama. Ne trebamo se mijenjati. Svatko od nas ima dovoljno urođene hrabrosti za ljubav i za poštovanje vlastitog integriteta, treba samo osvijestiti pozitivan stav i afirmativno misliti i o sebi i drugima. Umjesto da reagiramo nestrpljivo, osuđujemo druge, ljutimo se ili bacamo u očaj, svoju energiju trebamo transformirati u strpljivost, moć i ljubaznost.

Sanjati zaključavanje vrata

Zaključavati vrata u snu simbolizira vlastitu potrebu za bijegom od nekih problema u simboličnom smislu predstavlja želju da se zatvorimo od ostatka svijeta kako bismo izbjegli sve nesretne okolnosti da nas dotaknu.

Sanjati otključavanje vrata

Ako u snu sanjate kako otključavate vrata to simbolizira vašu spremnost na nove ideje, snagu i spremnost za susret s novim izazovima.

Sanjati prolazak kroz vrata

Simbolično prolazak kroz vrata označava prelazak iz jedne faze u drugu. Ako sanjate kako prolazite kroz više vrata to simbolizira postojanje više izbora i više mogućnosti.

Sanjati ulazna vrata doma

Ulazna vrata doma u snovima se uvijek povezuju sa svojevrsnom dramom. Simboliziraju kako se nešto važno približava. Simboliziraju vašu želju da budete ispred problema, da unaprijed znate kako će se stvari razvijati.

Sanjati kucanje na vratima

Ovakav san treba tumačiti ovisno o tome da li ste čuli da vama netko kuca na vrata ili ste vi kucali na vrata. Ukoliko ste sanjali da netko vama kuca na vrata takav san simbolizira kako se trebate osvrnuti i obratiti pažnju na prilike oko vas. Ukoliko sanjate kako vi kucate na vrata san sugerira kako vidite prilike oko sebe i kako trebate krenuti u akciju.

Sanjati VRATA

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.