Sanjati TEPIH  – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati TEPIH

– sanjarica TEPIH –

Tepih je značajan simbol, a snovi o tepisima su vrlo česti, iako najčešće tepih u snovima prođe nezamijećeno, te ne tražimo posebnu simboliku u takvom snu jer je toliko uobičajen predmet da smo navikli gledati u njega i ne primjećivati ga.

Tepih u snovima nosi simboliku prema izreci “guranja pod tepih” te se odnosi na tajne i sve one stvari u vlastitom životu koje ne želimo priznati ili ih na neki način “guramo pod tepih”. Tepih s druge strane može biti i znak prestiža, pa će konkretno tumačenje najviše ovisiti o izgledu tepiha koji ste sanjali i kontekstu u kojem se pojavio. Ako je tepih bio lijep, ugodan, te ukrašavao prostoriju u kojoj ste ga sanjali, to je lijepi znak kako se nalazite u lijepom životnom razdoblju, gdje vas drugi cijene i poštuju, ali i u ovom slučaju može mati simboliku “guranja nečega pod tepih”, te razmislite na što bi se to moglo odnositi.

Sanjati ružan ili prljav tepih

Ružan, prašnjav ili neugledan tepih najčešće sugerira teže životno razdoblje, kada je nužno zaustaviti se i pronaći rješenje za vlastite probleme. Također, ovdje kontekst ima značajnu ulogu, ako na primjer nosite prljav tepih na pranje ili ga usisavate ili perete, takav san govori kako je izlaz iz situacije na vidiku, međutim ukoliko stojite opušteno ili gledate opušteno prljav tepih, to je signal kako ste se vjerojatno pomirili s vlastitom situacijom, te ste prestali uopće tražiti rješenje, jer svakako imate osjećaj da ne možete puno učiniti. Ovakav san sugerira kako vam je potrebna promjena i kako se trebate aktivirati. Pouka koju snovi o tepihu u svakom slučaju nose, je da možete nešto skriti, možete ignorirati, ali to neće nestati samo od sebe. Gotovo da nema osobe koja nema neku tajnu. Međutim, nisu sve tajne, kao ni osobe koje ih čuvaju iste. Dok će neki naprosto zaboraviti i okrenuti se u drugom smjeru, drugi će se gušiti u osjećaju žaljenja, srama ili krivnje. Tajne kod takvih osoba vode do depresije, problema, te općenito nazadovoljstva životom i odnosa koje imaju s drugima. Tajne zaista mogu biti nekima stresna, a ako ste sanjali prljav i neugledan tepih, čini se kako spadate u ove osobe, te da vas neke vaše tajne opterećuju više nego se čini na samoj površini. Tajne i svi osjećaji koji se vežu uz njih mogu nam konzumirati jako mnogo energije. Ako već dugo vremena skrivate neku tajnu, razmislite koliko je ona uopće bitna za vaš sadašnji život. Možda umjesto da izbjegavate razmišljanje o nečemu, možda ako bolje razmislite da više neka tajna nema nikakvog značaja za sadašnji kontekst i kako se bezveze opterećujete. Možda je vaša tajna i opterećivanje s njom postala stvar navike, a ne nešto što vam objektivno može naškoditi.

Sanjati čarobni leteći tepih

Čarobni tepih govori o uspjehu i slavi i to na grandiozan način. Ovakav san govori o velikim postignućima, koja će nadmašiti očekivanja. Ovakav san sugerira kako će se upornost i marljivo zalaganje isplatiti i donijeti vrhunske rezultate. Također, snovi o čarobnom ili letećem tepihu sugeriraju kako se rješenje vaših problema i dilema krije u neobičnim načinima razmišljanja. Trebali biste pristupiti problemima iz nove perspektive.

Sanjati crveni tepih

Crveni tepih u snu ima slično značenje bez obzira sanjali kako hodate po njemu, kako stojite po strani ili gledate nekog drugog kako hoda po crvenom tepihu. San sugerira kako vas očekuje razdoblje puno akcije i dinamike, gdje ćete primati puno pažnje, ali što bi vam moglo i ukoliko se ne pripremite donijeti i dosta anksioznosti.

Sanjati TEPIH

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.