Sanjati ŠKOLU – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati ŠKOLA

Što znači sanjati ŠKOLU

– Sanjati ŠKOLU –

Sanjati školu predstavlja faze u kojima nešto učimo, nova iskustva te prijelazne faze u životu. Snovi o školi su uvijek snovi o novim stvarima koje trebamo naučiti i novim životnim lekcijama koje ćemo naučiti.
Sanjati školu je često kada trebamo donijeti određene odluke u životu, kada nešto učimo ili trudimo se u nečemu uspjeti. Tada nas san o školi podsjeća na procese koje pri tome trebamo proći. Snovi o školi na neki način nam donosi olakšanje jer je lijepo znati da ćemo kao u školi biti nagrađeni, tako visokom ocjenom koliko smo truda uložili. Budući da su životne situacije mnogo izvjesnije od školskih rezultata, gdje je nagrada jednaka uloženom trudu, ako se trenutno oko nečega trudimo, sanjamo o školi jer mozak želi vjerovati da će jednako tako biti nagrađen i naš trud i rad sada.

Sanjati školu predstavlja određeni strah od neuspjeha, da li ćete taj proces odnosno prijelaznu fazu uspješno riješiti. Škola predstavlja proces učenja, polaganje ispita i dobivanje ocjena, a cilj je uspješno je završiti. Na sličan način se objašnjava san o školi gdje se očituje strah da li ćete i kako položiti ispit u trenutnoj situaciji. Kao da ste ponovno u školskim klupama i čekate ocjenu, pohvalu ili kritiku za ono što ste napravili. Tako vas je i sada strah kako će okolina, nadređeni ili netko treći reagirati na vaše postupke, vašu realizaciju.

Sanjati školu koju ste pohađali kod tumačenja sna treba gledati iz perspektive kako ste se osjećali dok ste išli u školu odnosno kakve emocije važete uz školovanje. Slične emocije proživljavate i sada i te vas emocije vraćaju u razdoblje školovanja. Neke osobe uz školu i školsko razdoblje vežu jako lijepa sjećanja, zapravo im je to najljepše životno doba, dok je nekim drugim ljudima škola bila puna trauma i razdoblje neprilagođenosti i neprihvaćenosti, a to jedno od težih životnih razdoblja. Stoga pri tumačenju sna o školi treba uzeti u obzir emocije vezane uz samo školovanje u stvarnom životu.

Sanjati da ne možete naći školu, da ste izgubljeni unutar škole, odnosno ne možete naći učionicu ili sanjate da sjedite u učionici i trebate pisati ispit za koji niste spremni signalizira određeni strah, strah od neuspjeha ili ste preopterećeni razmišljanjem da morate uspjeti te se taj strah realizira u snu. Sanjati ovakve stvari općenito nije povezano s tim da li ćete u onome što trenutno radite uspjeti ili ne, nego san govori o tome da vas je strah i da koliko god se pripremali niste sigurni u uspjeh.

Ovakav san je uobičajen kod učenika koji idu u školu ili su na fakultetu, i na isti način prezentira strah od polaganja ispita i strah da nećete uspješno završiti obrazovanje. Ponekad je to znak da se morate potruditi više, ali i može biti povezan i sa velikim angažmanom oko ispita koji potom rezultira u snu sa strahom od neuspjeha.

Sanjati školu može biti povezano i s razmišljanjima o prošlosti, odnosno što ste sve od tada napravili, da li ste na dobrom putu i da li ste mogli drugačije. Sanjati školu vas vraća u djetinjstvo kada je sve bilo drugačije i signalizira uspoređivanje i tadašnjih očekivanja i sadašnjeg stanja. Snovi o školi mogu imati i značenje kako vam je potreban mentor, kako ste pomalo pougljeni u sadašnjem životu. Možda je vrijeme da se organizirate i posložite stvari. Možda vas mozak čezne za strukturom, rasporedom sati i redovitošću kakva je postojala u vrijeme dok ste se školovali.

Sanjati ŠKOLA

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.