Sanjati STABLO – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati STABLO

– sanjarica STABLO –

Općenito u sanjarici stablo predstavlja pozitivan simbol i dobro razdoblje. Ovisno o kontekstu i situaciji u kojoj su se stabla pojavila treba ih tumačiti, a ako ih povežete s mjestom odigravanja sna ili emocijama koje ste doživjeli u snu, možete znati na koje se područje života ovaj san odnosi.

Stablo simbolizira naš životni elan i doživljaj sebe samih

Korijen stabla u snu predstavlja temelje vašeg života, stablo svojevrsnu egzistenciju, a krošnja pojedine elemente vašeg postojanja, a posebno se odnosi na najbliže osobe u vašem životu i povezanost s njima. Krošnja i grane mogu simbolizirati i nove projekte. Zbog toga treba obratiti pažnju i kakvo je stablo koje ste sanjali. Na simboličan način drvo predstavlja kako doživljavate razvoj vašeg života, kako ste povezani s vašim najbližima, ali san o stablu ima elemente i samorazvoja, odnosno životnih lekcija koje trebamo naučiti.

Stablo u snovima treba gledati u pozitivnom svjetlu, a ako su se u snu pojavili i drugi simboli stablo popravlja i njihovu simboliku. Ono simbolizira novi život i predstavlja prilike koje vam dolaze ususret.

Snove u kojima smo sanjali stablo treba tumačiti i u kontekstu izgleda stabla. Ukoliko sanjamo oboljelo stablo to može označavati kako nam je život postao monoton ili ispravan, te kako trebamo pronaći načina da se stabiliziramo i vratimo živost. Međutim, loš izgled stabla u snu ne predstavlja nužno lošu stvarnu situaciju, nego može simbolizirati i da mi nemamo vjere u sebe ili projekte koji su pred nama.

Sanjati penjanje na stablo

Ako ste sanjali kako se penjete na stablo, simboliku treba tražiti u tome koliko ste bili uspješni u penjanju na stablo. S koliko ste se uspjeha, žara ili energije penjali na stablo to dešifrira koliko imate energije za životne projekte koji su pred vama. Sanjati kako ste pali sa stabla simbolizira kako ste izgubili volju da se bavite nečim što vam je do sada bilo jako bitno i u tom smislu simbolizira gubitak.

Sanjati sječu stabla

Sanjati kako siječete stablo indicira u neku ruku kako sami potkopavate svoj uspjeh. Jednako je i ako sanjate kao siječete grane na stablu. Takav san indicira kako sami uništavate dobre veze koje imate s drugima.

Simbolika izgleda krošnje stabla

Lišće na stablu koje ste sanjali u snu simbolizira vaše emocije. Zbog toga je važan element i sezona na stablu koju ste sanjali. Ako ste sanjali jesensko stablo, kojem lišće žuti i opada, to se može tumačiti u smislu loše energije, pa u neku ruku i manjka životnog entuzijazma. S druge strane plodovi na stablu simboliziraju životne plodove koje smo zaslužili vlastitim trudom i radom. Sanjali procvjetalo stablo nosi u sebi i simboliku cvijeća i novih početaka, a sanjati zeleno i stablo bogato lišćem simbolizira uspjeh, uspješne poslove i konekcije s drugima koje se razvijaju.

Sanjati stablo u vatri

Sanjati stablo kako gori može imati i negativnu i pozitivnu konotaciju ovisno o vašoj trenutnoj životnoj situaciji. Ovisno o kontekstu životne situacije u kojoj se nalazite, ali i drugih elemenata iz sna, stablo koje gori može simbolizirati kako ste „izgorjeli” ili „gorite” od previše obveza, te kako trebate pronaći načina da se više posvetite sebi i stvarima koje volite, dok s druge strane stablo u vatri može simbolizirati i životni plamen koji se razbuktava u vama, te kako se javlja novi žar života i novi interesi koji vam daju motivaciju. Ovo je san koji se ne može tumačiti kao univerzalni simbol, nego ga treba tumačiti isključivo osobno, sami za sebe.

Sanjati STABLO

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.