20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

25 uvjerljivih izlika uz koje možete dobiti slobodan dan na poslu [ KARIJERA ]

Sve što trebate napraviti je izabrati jedan od navedenih razloga ispod i kroz 10 minuta ćete odmarati u tišini svoga doma ili bilo gdje drugo poželite...

25 uvjerljivih izlika uz koje možete dobiti slobodan dan

Poslodavci obično imaju razumijevanja za nepredvidljive okolnosti, te izostanak s posla zbog opravdanih razloga. Ako vam zaista treba slobodan dan upotrijebite neku od izlika ispod, ali nemojte da vam to prijeđe u naviku, te da se pojavljuje u rutinskoj osnovi. Najčešće nitko ne traži slobodan dan da bi se izležavao i ne radio ništa, nego nam slobodan dan treba iz opravdanog razloga koji nam je neugodno ili neprimjereno spomenuti šefu. Obično se radi o završavanju projekata vezanih uz dom, obitelj ili slično. Iskrenost je uvijek najbolja opcija, ali ukoliko iz nekog razloga želite zaobići istinu, ispod su izlike koje dobro prolaze kod nadređenih i uz koje možete dobiti neplanirano slobodan dan.

Izlike u koje možete dobiti slobodan dan

-1- Vaš susjed je upravo zvao – slavine za vodu su pukle, a možda i cijevi jer vam voda curi iz stana.

-2- Ako vaš šef voli životinje, smislite krizu s ljubimcem. Npr. vaša mačka je zaglavila u ventilacijskoj rupi na vratima.

-3- Smislite lažno trovanje hranom. To uvijek pali. Otiđite do toaleta tri puta glumeći da vam je muka, a četvrti put otrčite usred razgovora sa šefom.

-4- Recite kako imate proljev. Izlika je dobra jer je to tema o kojoj nitko ne voli razgovarati, pa vas neće ništa pitati.

-5- Vaš auto se pokvario nasred ceste. Dodajte, kako biste rado kupili novi auto, ali su vam plaće premale. Možda uz slobodan dan dobijete i povišicu.

-6- Vaša rodica ima prijevremene trudove, a vi ste jedina poznata osoba u njenoj blizini.

-7- Slomili ste zub i morate hitno kod zubara.

-8- Ako je vaš šef muškarac spomenite „ženske probleme“ neće vas puno ispitivati o tome.

-9- Uši. Ako kažete kako ste otkrili uši u svojoj kosi, možda dobijete još ekstra dan ili dva slobodno.

-10- Recite kako su se na redovitom godišnjem sistematskom pojavile neke nepravilnosti, pa morate hitno na novo testiranje krvi.

-11- Pozvani ste na sud. Sa zakonom se nitko ne igra.

-12- Pozovite se na urinarnu infekciju. Ovo je odlična laž jer se one obično i pojavljuju preko noći.

-13- Potencijalno nasilan muž vaše prijateljice ju je izbacio iz stana i vi joj morate pomoći – danas.

-14- Zaključali ste ključeve u autu i sada čekate stručnu službu i možda će trebati sati dok oni riješe taj problem i prije nego krenete na posao.

-15- Blizak obiteljski prijatelj je doživio prometnu nesreću. Ne znate je li ozbiljno ili ne, ali ne možete se usredotočiti na posao dok ne saznate.

-16- Septička jama je prepuna i susjedi su zaprijetili slanjem policije ako danas ne riješite taj problem.

-17- Drvo u vašoj ulici je palo na cestu i blokirao prilaze. Stručne službe će reagirati hitno, tako su bar rekli na vaš poziv.

-18- Ubola vas je pčela. Ni sami ne znate što se događa s današnjim pčelama i komarcima, ali njihovi ubodi nisu više bezazleni kao nekad.

-19- Kako biste uštedjeli (zbog male plaće, naravno) idete na posao s četvero susjeda koji rade u blizini. Nemate pojma zašto su vas jutros zaboravili. Čim se vaš sin vrati iz večernjeg izlaska, jer je spavao kod cure, vi ćete doći svojim autom na posao.

-20- Imate hemoroide i doktor vam je savjetovao da ne sjedite duže od 15 minuta dok ne prođete tretman. A sam put do posla je duži od 45, a da ne govorimo o sjedenju za kompjuterom.

-21- Imate napad migrene.

-22- Svjedok ste prometne nesreće u kojoj je vozač pobjegao, pa morate sačekati policiju.

-23- Netko je pokušao opljačkati vaš dom, pa je kod vas zaštitarska služba koja pokušava isključiti zaštekali alarmni sustav i popraviti ga.

-24- Vrata garaže su zaglavila i vi unutar garaže, pa sad čekate dečke poduzeća koji su vam ugradili protuprovalna vrata da dođu i poprave stvar.

-25- Muž je dobio gripu, a liječnici su savjetovali da svi izvadite krv i napravite testiranje na Covid – 19, budući da se mužev najbolji prijatelj vratio iz inozemstva s odmora pa sumnjaju da bi mogao biti neki novi soj koronavirusa.