24. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Strategije očuvanja ljubavi [ LJUBAV ]

Ako se ipak desi scenarij u kojem primjećujete da se partner hladi ili da se već ohladio, najvažnije je da se opustite i dobro pogledate svoje emocije....

Kako sačuvati ljubav

Ako mislite da se kemija u vezi jednostavno događa sama od sebe, vjerojatno će vas ovaj tekst iznenaditi. Naravno, tamo gdje kemija uopće ne postoji ne možete je stvoriti, ali ako inicijalna iskra postoji, ima mnogo načina na koje se ona može razbuktati u plamen.

Vrijeme je da naučite što je točno kemija!

Kako povećati kemiju u vezi

Ako nikad niste osjećali snažnu kemiju prema nekoj osobi, teško ćete sebi predočiti što je. Ono što većina ljudi smatra pod „kemijom“ je osjećaj da ste vas dvoje stvoreni jedno za drugo. Neka vas osoba jako fizički privlači, a komunikacija s njom vam je lagana i spontana. I dok se na prvi pogled može učiniti kako je kemija povezana s izgledom i feromonima, u stvari ona je najviše mentalna. Dolazi iz osjećaja da s nekom osobom imate iste snove, stavove, a možda i navike.

-1- Razvijajte komunikaciju

Prije nego se kemija javi, morate u glavi dobiti osjećaj da drugoj osobi niste tek još jedna s kojom je izašla na spoj. Kako biste to uspjeli već na prvom spoju tražite teme oko kojih se zaista slažete i možete povezati. Neka vaš izlazak kao i teme budu što manje stresne i lagane. Na taj način možete otkriti mnogo zajedničkih interesa. Ako vam teme ne pomognu, povežite se baveći se nekom aktivnosti u kojoj oboje uživate i zabavlja vas.

-2- Humor

Bez smijeha nema kemije. Smijeh nije samo zabavan, nego vas povezuje i s drugim osobama. Možete se smijati i svome stilu ili poslu, ali je važno da humor bude čist i neutralan, kako ne biste drugu stranu uvrijedili već na prvom spoju.

-3- Neka vam adrenalin bude prijatelj

Istraživanja pokazuju kako osobe koji se upoznaju u nekim uzbudljivim situacijama čine se jedno drugom privlačnijim nego što zaista jesu. Mozak u tom slučaju povezuje uzbuđenje s osobom koju ste upoznali i brka ga s fizičkom privlačnošću. Ovo iskoristite kad planirate spoj. Strašan film, lunapark, rafting ili neka druga aktivnost koja ubrzava puls pomoći će vam da izgledate privlačnije.

-4- Pokušajte izražavati se

Pokažite pravu sebe. Ne možete očekivati kemiju tamo gdje je između vas maska. Nemojte svoje mišljenje držati za sebe ili skrivati nešto što mislite da se drugoj osobi ne bi svidjelo na vama. Naglasite svoje stajalište o nekim važnim temama.

-5- Odugovlačite sa seksom

Seks u ranoj fazi veze može ugasiti iskre među vama, kao i fizički dodiri na prvom spoju. Umjesto da završite u krevetu razgovarajte o stvarima koje volite, a kasnije te teme možete iskoristiti kao svoju prednost.

Kemiju u odnosu je teško kontrolirati, ali recept postoji. Započnite s iskrenim razgovorom, ubacite malo uzbuđenja i na dobrom ste putu.

Kako očuvati ljubav – Strategije očuvanja ljubavi i kemije

Ni jedan par ne ostaje ludo zaljubljen zauvijek. Slavine koje cure, djeca koja plaču, zahtjevne obitelji, poslovni problemi i bankovna potraživanja, sve to itekako utječe na zaljubljenost.

U dobrim vezama, zaljubljenost prerasta u iskrenu ljubav, radosno dijeljenje iskustava, stvaranje ugodnih malih navika i osobnih ljubavnih posebnosti. U većini veza ovo se događa spontano, ali prepoznavajući način na koji se to događa, možete dodatno učvrstiti svoju ljubav i osigurati napredak.

Izgradite povijest veze

Svaka solidna veza ima svoju povijest ljubavnih iskustava, stvari koje ste radili zajedno i kreirali sjećanja koja će trajati – posebni trenutci koji su ostavili dojam, kada ste se zajedno dobro smijali, podijelili novo iskustvo ili plakali zajedno. Ovo su sjećanja koja zbližavaju parove.

I namjerno možete kreirati takve trenutke. Ne morate čekati neobične okolnosti da vam se dogodi nešto za pamćenje, to može potrajati i godinama, kreirajte ih.

Organizirajte zajedničke aktivnosti. Otiđite na putovanje. Naučite novi sport zajedno. Ili umjesto trošenja novca možete upotrijebiti i maštu, spasite zajedno psa lutalicu ili mu pomognite preseliti se…

Naša pjesma

Primijetit ćete kako neki parovi slušaju istu glazbu, ponovno i ponovno. To su „njihove“  pjesme, oni ih mogu slušati iznova zbog toga što su za njih iznimno ugodne, jer ih podsjećaju na ugodne trenutke.

Možete i namjerno pronaći neku pjesmu koja ima značenje koje vam se oboma sviđa i neka vas podsjeća na to koliko se volite, dopustite neka to postane vaša pjesma. Nije važno ako vam ovo zvuči glupo, djeluje.

Drugi ljubavni trikovi

Kao dodatak na vašu pjesmu upotrijebite i druge trikove koje će ojačati vašu vezu. Osmislite nešto posebno što će vas spajati i postati ugodna navika koje se ni jedno neće htjeti riješiti, te će vas uvijek podsjećati jedno na drugo.

Neki parovi znaju dati nekim riječima samo njima poznato značenje, ili pričati šale koje u stvari nisu smiješne nikome drugom.

Uvijek imajte vremena jedno za drugo

Svako malo, samo radi zabave, pustite glazbu koja je svirala na vašem prvom spoju, pregledajte zajedničke fotografije. Pogledajte dvd s ljetovanja.

Kada ga privučete i zadržite ga

Jeste li od onih žena koje nemaju problema s pridobivanjem muške pažnje, ali još uvijek niste shvatili kako ih zadržati oko sebe. Privlačni ste, inteligentni i neovisni, a ipak slobodni.

Ako ste već isprobali svaki mogući trik kojeg se možete sjetiti, ali nažalost ni jedna strategija nije upalila, vjerojatno se morate vratiti na početak i ponovno proučiti osnove osvajanja. Možda vam savjeti ispod u tome pomognu.

Prvo i najvažnije od svega je shvatiti što vi želite od njega. Ako ste ozbiljno zainteresirani za ljubavnu vezu koja će potrajati duže od tjedna, razmislite o ulozi koju za vas u odnosima igra seks. Iznenadili biste se koliko lako muškarci gube interes za žene koje s njima spavaju već na prvom-drugom spoju. Nema toga zbog čega muškarci tako lako gube interes, poput preranog seksa.

Većina muškaraca će vjerojatno reći da im ne smeta preran seks, dapače, mogu to i misliti na svjesnoj razini, ali podsvjesno će reagirati drugačije. Preran seks je jedan od najboljih načina da se osigurate da vas više nikada ne nazove. Stoga je jedna od najboljih strategija izgraditi čvršći odnos prije nego se upustite u intimne odnose.

Prijateljstvo je važan dio strategije očuvanja partnera. Promotrite malo istinski sretne parove. Što primjećujete? Oni imaju čvrsto izgrađeno prijateljstvo što utječe na sve druge aspekte njihove veze. Ako želite da se neki muškarac zaljubi u vas, naučite mu biti najbolji prijatelj. I prije nego što pomislite da treba povući granicu između prijateljstva i ljubavi, moramo vam reći da je većina žena koja tako razmišlja još uvijek solo.

Dalje, možda neobična strategija, ali najlakša za primijeniti je taktika žaljenja. Naravno svi se žalimo s vremena na vrijeme, to je naš prirodni odgovor na brige i probleme koji na s muče. Tip žaljenja o kojem ovdje govorimo je onaj koji zahtjeva tješenje. Nemojte se žaliti na sve i svakoga, nego pametno, tek ponekad mu dajte do znanja da vam treba pomoć i da vam on kao pravo muško može ponuditi utočište i savjete.

Na kraju, vaša strategija osvajanja mora uključivati poštovanje prema njemu. On mora znati da ga poštujete i cijenite, u društvenom i poslovnom smislu. Nema muškarca koji ne želi da njegova djevojka o njemu priča prijateljicama s oduševljenjem.