29. rujna 2023.

COVER magazin.com

Life & style portal

Što osjećaju muškarci, a što žene? [ LJUBAV ]

Svoju ljubav ćete razumjeti i održati jedino slušanjem partnera i obraćajući pažnju na ono što radi i na ono što očekuje od vas da napravite...

 

 

Što osjećaju muškarci, a što žene?

Ljubav muškarci i žene doživljavaju drugačije. Ovo je oduvijek poznata činjenica, međutim, teško je definirati što je to drugačije i koje su osnovne razlike između muškaraca i žena kada se radi o osjećajima i vezama?

Poznata je i izreka da su žene i muškarci s različitih planeta. Možda ne treba ići toliko daleko, ali određene razlike zaista postoje. Ne može se reći tko voli više ili intenzivnije, samo da ljubav doživljavaju i pokazuju na različit način.

Sva dosadašnja istraživanja su pokazala da razlike između žena i muškaraca zaista postoje, možda ne u intenzitetu ljubavi, ali u manifestiranju osjećaja i ponašanju svakako.

Žene idealiziraju ljubav. Kada su zaljubljene ne primjećuju mane. Svog partnera promatraju kroz ružičaste naočale. Također, one su spremne stupiti u brak mnogo ranije od muškaraca. Ali unatoč tome, one se češće zaljubljuju, a njihova ljubav je kraćeg vijeka. One ne vjeruju, za razliku od mnogih muškaraca, da postoji samo jedna prava ljubav. Nakon prekida žene se brže oporavljaju i lakše “padaju” u naručje drugog muškarca.

Muškarci uglavnom smatraju da postoji samo jedna prava ljubav u životu, a da su sve ostalo kompromisi. Ali također oni vjeruju da je prava ljubav savršena i da se ništa ne treba dodatno ulagati kako bi se ona održala. Muškarci su mnogo manje spremni raditi kompromise radi ljubavi ili mijenjati neke svoje navike. Isto tako spremniji su od žena, ako zaista vole, oženiti se bez obzira na socijalne i društvene razlike.

Žene su mnogo pažljivije pri odabiru partnera i u neku ruku osobe u koju će se zaljubiti. Zbog toga se muškarci i češće zaljubljuju na prvi pogled. Već nakon trećeg izlaska 25% muškaraca je «zaljubljeno», dok samo 10% žena se zaljubljuje u tako kratkom roku. Žene su spremnije ostati u nesretnoj vezi od muškaraca i teže će se odlučiti na prekid, ali muškarci nakon prekida pate duže i jače, prema subjektivnom dojmu i procjeni pojedinih osoba.

Postoje također razlike u iskazivanju osjećaja. Za žene intimnost znači razgovor, a za muškarce zajedničke aktivnosti, pa ako zaista žele pokazati ljubav oni će se potruditi  pomoći ženi u kućanskim poslovima, te se angažirati oko drugih poslova i aktivnosti koji su ženi bitni. Ipak, čak 75% muškaraca precjenjuje svoj doprinos zajedničkim aktivnostima. Uvijek misle da se trude i ulažu više nego što to zaista objektivno i čine.

Žene žele razgovarati o problemima u vezi, muškarci ih žele ignorirati uvjeravajući se kako je sve savršeno. Muškarci radije ignoriraju probleme vjerujući kako ih žene preuveličavaju ili kako će se riješiti sami od sebe.

Muškarci i žene imaju različite potrebe za intimnošću i prostorom. Mnogi muškarci u određenim fazama u vezi trebaju više prostora i vremena za sebe, dok žene što su duže u vezi trebaju manje svoga prostora. Žene teže tome da budu što sličnije, dok muškarci teže sačuvati svoj identitet.

Također, muškarci su u vezama više fokusiran na strast i zabavu, nego žene. One se žele i vole baviti “ozbiljnijim” stvarima.

Ipak, za ljubav nema formule, statistiku ne možemo upotrijebiti da bi usrećili partnera.

Statistike su smo «točan zbroj, netočnih podataka», vrijede općenito, a nikad individualno. Pomoću njih možemo razumjeti muškarce, možemo razumjeti žene, ali svoga partnera ili partnericu ne. Zato, nikad ne generalizirajte i ne mislite, napravio sam nešto ona sad mora biti sretna jer to žene usrećuje, pa mora i nju ili obrnuto. Ali ipak statistike i uopćena mišljenja kao ovakva istraživanja pomažu nam da bolje razumijemo tamo gdje smo primijetili da se partneri uklapaju u tipičan profil.

Međutim, svoju ljubav ćete razumjeti i održati jedino slušanjem partnera i obraćajući pažnju na ono što radi i na ono što očekuje od vas da napravite.

 

 

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST