Što osjećaju muškarci, a što žene? [ LJUBAV ]

Što osjećaju muškarci, a što žene?

Ljubav muškarci i žene doživljavaju drugačije. Koje su osnovne razlike između muškaraca i žena kada se radi o osjećajima i vezama?

Sva dosadašnja istraživanja su pokazala da razlike između žena i muškaraca zaista postoje, možda ne u intenzitetu ljubavi, ali u manifestiranju osjećaja i ponašanju svakako.

Žene idealiziraju ljubav. Kada su zaljubljene ne primjećuju mane. Svog partnera promatraju kroz ružičaste naočale. Također, one su spremne stupiti u brak mnogo ranije od muškaraca. Ali unatoč tome, one se češće zaljubljuju, a njihova ljubav je kraćeg vijeka. One ne vjeruju, za razliku od muškaraca, da postoji samo jedna prava ljubav.

Muškarci zaista smatraju da postoji samo jedna prava ljubav u životu, a da su sve ostalo kompromisi. Ali također oni vjeruju da je prava ljubav savršena i da se ništa ne treba dodatno ulagati kako bi se ona održala. Isto tako spremniji su od žena, ako zaista vole, oženiti se bez obzira na socijalne i društvene razlike.

Žene su mnogo pažljivije pri odabiru partnera i u neku ruku osobe u koju će se zaljubiti. Zbog toga se muškarci i češće zaljubljuju na prvi pogled. Već nakon trećeg izlaska 25% muškaraca je «zaljubljeno», dok samo 10% žena se zaljubljuje u tako kratkom roku. Žene su spremnije ostati u nesretnoj vezi od muškaraca i teže će se odlučiti na prekid, ali muškarci nakon prekida pate duže i jače. (Ne znamo samo način na koji su ispitivali intenzitet bola).

Postoje također razlike u iskazivanju osjećaja. Za žene intimnost znači razgovor, a za muškarce zajedničke aktivnosti, pa ako zaista žele pokazati ljubav oni će se potruditi  pomoći ženi u kućanskim poslovima. Ipak, čak 75% muškaraca precjenjuje svoj doprinos zajedničkim aktivnostima. Uvijek misle da se trude i ulažu više nego što to zaista objektivno i čine.

Žene žele razgovarati o problemima u vezi, muškarci ih žele ignorirati uvjeravajući se kako je sve savršeno.

Poznata je i izreka da su žene i muškarci s različitih planeta. Možda ne treba ići toliko daleko, ali određene razlike zaista postoje. Ne može se reći tko voli više ili intenzivnije, samo da ljubava doživljavaju i pokazuju na različit način.

Muškarci i žene imaju različite potrebe za intimnošću i prostorom. Mnogi muškarci u određenim fazama u vezi trebaju više prostora i vremena za sebe, dok žene što su duže u vezi trebaju manje svoga prostora.

Također, muškarci su u vezama više fokusiran na strast i zabavu, nego žene. One se žele baviti “ozbiljnijim” stvarima.

Ipak, za ljubav nema formule, statistiku ne možemo upotrijebiti da bi usrećili partnera.
Statistike su smo «točan zbroj, netočnih podataka», vrijede općenito, a nikad individualno. Pomoću njih možemo razumjeti muškarce, možemo razumjeti žene, ali svoga partnera ili partnericu ne. Zato, nikad ne generalizirajte i ne mislite, napravio sam nešto ona sad mora biti sretna jer to žene usrećuje, pa mora i nju ili obrnuto.

Svoju ljubav ćete razumjeti i održati jedino slušanjem partnera i obraćajući pažnju na ono što radi i na ono što očekuje od vas da napravite.