25. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati DIV (GIGANTA) – detaljno tumačenje

Obično su divovi u pričama i predaja vodili ljude do pobjede ili bili ključna karika neke pobjede. Međutim, oduvijek su i pojedinci u pričama znali i mogli nadmudriti ili pobijediti divove.

Što znači sanjati DIVA?

– sanjarica DIV –

Ako ste sanjali diva, takav san obično je povezan s moći i dominacijom. Divovi predstavljaju stasom velike ljude, a u snovima se odnose na neke velike stvari u snazi i veličini. Obično su divovi u pričama i predaja vodili ljude do pobjede ili bili ključna karika neke pobjede. Međutim, oduvijek su i pojedinci u pričama znali i mogli nadmudriti ili pobijediti divove. Zbog toga divovi u sanjarici simboliziraju velike stvari i glomazne situacije, ali koje svojom mudrošću ili snagom možete nadići.

Da biste detaljnije protumačili san u kojem se pojavljuje div, važno je uzeti sve detalje iz sna u obzir, što je div radio, u kojem kontekstu se pojavio… Div sugerira da se nalazite pred situacijama koje će se činiti golemima i nepremostivima, ali kontekst otkriva na kojem životnom području će se pojaviti. Div na neki način sugerira i kako ćete se teško nositi sa situacijom koristeći uobičajene metode, te da je potreban drugačiji pristup i način razmišljanja.

Preuveličavanje je nekim ljudima sasvim prirodno ponašanje, da ni ne primjećuju da to rade. Možemo možda i primjećivati na drugima kada to rade, a ipak na sebi ne vidjeti takve obrasce ponašanja. Preuveličavanje u stvarnom životu ne vodi nužno do lošeg ishoda, tako ni snovi o divovima nisu predznak ni nečeg lošeg, ni dobrog, nego naznaka kako u stvarnom životu preuveličavate neki problem. Nakon što ste sanjali diva, malo razmislite o tome kako u životu funkcionirate po pitanju pretjerivanja. Jesu li epiteti „užasan, najbolji, nevjerojatan” koje često upotrebljavate stvarni odraz situacije ili jednostavno u razgovorima volite upotrebljavati takve opise. To će vam dati signal da li preuveličavate i u stvarnim situacijama po pitanju poteškoća ili prepreka. Ako ste malo umorniji, a upotrebljavate pridjev iscrpljen, za teže situacije govorite kako su nemoguća i slično, vjerojatno tako volite „pretjerivati” u svemu da toga niste ni svjesni, a kada pretjerate u nekoj većoj stvari, tada ona postaje divovska ili ogromna. Razmislite zbog čega pretjerujete i preuveličavate. Možda je to navika koja vam u nekim područjima donosi korist, ali kada se prelije u drugi svijet postaje veliko opterećenje. Preuveličavanje je ponekad korisno, ali u svakom slučaju lakše se nositi sa svim životnim situacijama kada na njih gledate realnije. Preuveličavanje je navika mnogih ljudi. Već u djetinjstvu djeca počinju preuveličavati kako bi njihova iskustva djelovala ozbiljnije. Odrasli ljudi preuzimaju te navike iz djetinjstva, ne shvaćajući, da koliko god im u nekim situacijama pomažu da im u drugim situacijama štete. Posebno nam šteta, kada se suočavamo s teškom situacijom samoj po sebi, koju dodatno preuveličavamo, te nam se ona u konačnici čini nerješivom. Ako ste sanjali diva, pokušajte uz tumačenje ostalih simbola shvatiti koje je to polje života u kojem pretjerujete, te gdje trebate tražiti netipično rješenje problema za vaš način razmišljanja. Divovi su savladivi, samo ih se treba prestati plašiti, te pronaći mudru taktiku.

Sanjati da sam div

Ako ste sanjali kako ste vi div taj san sugerira da sami sebi pravite najveće probleme, da preuveličavate stvari, a sebi otežavate pokušajima da sve kontrolirate. Morate se opustiti i promijeniti perspektivu. Dopustite i onima oko vas da „prodišu”, ostvare vlastite ambicije.

Sanjati da me lovi div

Ako sanjate da vas lovi ili na neki način hvata div takav san implicira da se morate zaustaviti, dobro razmisliti da biste otkrili što je pravi uzrok problema i kako se on može riješiti. Bježanjem i paničarenjem ništa ne postižete.

Sanjati DIV

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.