19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako urediti dnevni boravak prema Feng Shui principima

Čist, uredan, s dobrom kvalitetom zraka i osvjetljenjem dnevni boravak...

Kako urediti dnevni boravak prema Feng Shui principima

Čist, uredan, s dobrom kvalitetom zraka i osvjetljenjem dnevni boravak, osnova je svih Feng Shui principa. Ispod navodimo neke osnovne smjernice kako osigurati dobar protok Chi energije u vašem dnevnom boravku kako bi on bio ugodan i kako biste se u njemu osjećali dobro.

Kada se radi o Feng Shuiu on je mnogo više nego sam razmještaj pokućstva, ali ipak od nekud se mora započeti, zbog toga je razmještaj stvari u dnevnom boravku jako bitan. Dnevni boravak je srce svakog doma, pa je vrlo važno usredotočiti svoje snage za pravilan odabir namještaja i primijeniti u njemu Feng Shui principe. Ako želite privlačan i dom koji odašilje pozitivnu energiju primijenite ispod navedene principe.

Urednost i čistoća

Jasan orgnizacijski sustav je nužan za dobar Feng Shui u vašem dnevnom boravku, posebno ako imate djecu. Unatoč popularnom uvjerenu, baš djeca vam mogu pomoći u održavanju čistog doma. Sve je samo stvar dobre komunikacije između vas.

Kada god čitate neke savjete vezano uz Feng Shui uvijek je jedan od prvih da se organizirate i smanjite nered. To je toliko bitna stavka Feng Shuia da je vrijedi toliko puta ponavljati. Kada Chi energija ima slobodan protok tada je svaka prostorija primamljivija i poziva dobro raspoloženje i dobro zdravlje. Za dobar protok energije neka svaka stvar u vašem dnevnom boravku ima svoje mjesto. Sve ono što je pokvareno popravite, a ono što vam ne treba sklonite iz dnevnog boravka.

Neometan protok energije

Jasna dekorativna shema ipak zahtjeva malo truda. Za odabir najboljeg namještaja vaš cilj bi trebao biti osigurati čist i neometan protok energije od ulaznih vrata, a istovremeno kreirati toplinu, udobnost i društvenu energiju.

U osnovama, kada stojite na ulaznim vratima dnevnog boravka, vizualizirajte energiju kao rijeku koja ulazi u prostoriju. Bi li voda tekla glatko ili bi zaglavila u nekim područjima dnevnog boravka?

Ipak, najbolji Feng Shui ćete ostvariti ako kreirate dom u kojem je vama ugodno, koji podupire vašu energiju i čini vas sretnom i zadovoljnom osobom.

Namještaj za dnevni boravak

Klupski stolić trebao bi biti centralno mjesto u vašem dnevnom boravku, pa ga je dobro staviti i fizički u centar. Također, trebao bi biti čvrst, privlačan i lijep. Klupski stolić bi vam se trebao posebno sviđati, te prema njemu kreirajte ostali razmještaj i odabir namještaja.

Televizor je druga stvar na koju trebate obratiti pažnju. Položaj televizora utjecat će na neko polje života, ovisno na koju stranu svijeta ga smjestite. Televizor na sjevernoj strani dnevnog boravka donosi prosperitet u karijeri, televizor u južnom području pozitivno utječe na društvene odnose i imidž. Jugoistočna strana je najbolja jer promiče dobre društvene odnose, a to je i prvenstvena namjena dnevnog boravka. Idealni su televizori koji imitiraju umjetničku sliku kada su ugašeni, jer klasični ugašeni televizori mogu ostavljati dojam ogledala, pa tada trebate pažljivo promatrati što se u njima ogleda i kako će njihova reflektivna energija utjecati na energiju dnevnog boravka.

Dnevni boravak bi trebao biti pravokutnog oblika, bez stupova, pregrada, šankova i slično. Ako ne vidite iz jedne točke cijeli dnevni boravak to stvara određenu anksioznost, što može biti prepreka uživanju. Također, nije dobro kada su prolazi iza kauča, te je najbolje nasloniti sofu uz zid, jer osjećaj da se nešto može događati van vidokruga iscrpljuje energiju. Posebno obratite pažnju da ne smjestite sofu tako da se iza nje nalazi ulaz u dnevni boravak, jer to uvijek oduzima energiju i stvara kod ljudi osjećaj nelagode. Ulaz u pozadini kauča negativno utječe na međuljudske odnose i može uzrokovati konflikte.

Nemojte štedjeti na broju mjesta za sjedenje. Nevažno koje veličine bio vaš dnevni boravak uvijek morate imati viška sjedećih mjesta za članove obitelji i goste. Uz udoban kauč ili kutnu garnituru, dodajte udobne stolice ili par taburea. Ipak, pazite da ne zatrpate previše prostor. Kauč bi trebao biti udoban, mekan, oblih linija te vizualno privlačan. Popularne L kutne garniture treba izbjegavati, a ako ne možete osmisliti drugačije rješenje, dodajte tabure koji će kreirati dojam oblika U.