Dijetne zamke koje morate izbjegavati

Dijetne zamke koje morate izbjegavati

Ako nikako ne uspijevate smršaviti možda ste upali u neku od dijetnih zamki, koje crpe vašu energiju, ali ne i kilograme. Provođenje dijete, ali i ukoliko pokušavate smršaviti bez dijete može postati začarani krug. Par dana ili tjedana vidite napredak a potom se ponovno vraćate na početnu težini ili se usporava gubitak kilograma. 

Možda uopće niste svjesni ovih grešaka, pokušavate smršaviti, mislite da sve dobro radite, ali kilogrami se ne smanjuju. Ovo su neke od uobičajenih zamki koje mnogi ne uzimaju u obzir, a one smanjuju šanse za uspješno gubljenje kilograma:

1- Nemate jasnog cilja

Nemoguće je smršaviti, ako ne znate kako, do kada i koliko. Bez obzira za koju ste se opciju mršavljenja odlučili trebali biste imati cilj koliko želite smršaviti, a potom i plan kako to ostvariti. Vaš kalorijski deficit bi trebao biti takav da vam omogući dolazak do cilja. Ako imate samo okvirnu ideju, a nemate jasan plan, teško ćete ga ostvariti.

2- Izgladnjivanje

Izgladnjivanjem možete možda izgubiti par kilograma, ali oni će se vratiti čim se vratite svojim starim navikama jedenja, a uz to je i jako opasno.

3- Preskakanje obroka

Preskakanje obroka usporava vaš metabolizam i time usporava proces mršavljenja.

4- Jedete „light“ namirnice u neograničenim količinama

Light majoneza ima manje kalorija od obične, ali i dalje je jako kalorična namirnica. Jednako je sa svim proizvodima s light oznakom. I s njima trebate biti jako umjereni. To što su neki proizvodi nisko kaloričniji od svojih originala i dalje ne znači da ih možete jesti koliko želite i da ćete na taj način smršaviti.

5- Vjerovanje da kad jedete određene namirnice možete smršaviti

Ni jedna namirnica neće vam pomoći da smršavite ukoliko ne smanjite ukupan unos hrane i kalorija.

Mršavljenje nije jednostavan niti lagan proces, stoga je potrebno više energije i truda kako biste ga ostvarili. No, pokušajte izbjeći osnovne zamke kako biste lakše došli do svoga cilja. Izaberite način mršavljenja koji vam najviše odgovara, to može biti izbor određene dijete za mršavljenje, ali i drugi načini.

Vezano – Dijete za mršavljenje


Komentari

Odgovori

*