Brza dijeta

 

Brza dijeta

Iako se brze dijete optužuje za jo-jo efekt, odnosno da se izgubljeni kilogrami vrlo brzo vrate, brze dijete su ipak vrlo popularne jer se u samo tjedan dana može izgubiti i do pet kilograma.


Ove dijete obećavaju gubitak pet kilograma u pet dana.

 

 

 

BRZA DIJETA BR. 1.


Traje pet dana, a svaki dan se jede isto.
Doručak: Bilo koje voće osim banane
Ručak: jedna hrenovka i jedno kuhano jaje
Alkohol, zaslađeni sokovi i mlijeko su zabranjeni, ali je nužan unos dvije litre tekućine, vode ili bolje nezaslađenih čajeva.
Dijeta se ne smije provoditi uzastopno nekoliko puta bez pauze.


BRZA DIJETA BR. 2.


Traje sedam dana, a predviđeni gubitak težine je 5 do 6 kilograma.

 

Brza dijeta PRVI DAN:


Jede se samo voće, osim banana. Voće je dozvoljeno u neograničenim količinama. S tim da je najbolji izbor ono koje sadrži puno vode poput lubenica.


Brza dijeta DRUGI DAN:


Jede se isključivo povrće, koje može biti svježe, kuhano i konzervirano, s tim da treba izbjegavati grašasto povrće. Preporučuje se zeleno i lisnato povrće. Začini su dozvoljeni, ali ne ulje i masnoće.


Brza dijeta TREĆI DAN:


Jede se i voće i povrće, te pripremljena juha: Izrezano povrće prelijte vodom i kuhajte na visokoj temperaturi oko 10 minuta, zatim smanjite temperaturu i kuhajte dok ne omekša. Na kraju dodajte začine.


Brza dijeta ČETVRTI DAN:


Jedu se banane (do tri dnevno), nemasno mlijeko i juha pripremljena kao za prethodni dan.


Brza dijeta PETI DAN:


Jede se juha, za jedan obrok 200 g govedine i do 6 svježih rajčica tijekom dana. Goveđi odrezak treba biti pečen ili kuhan. Ne smije se pržiti na masnoćama.

 

Brza dijeta ŠESTI DAN:


Uz juhu, 400 g govedine danas možete slobodno izabrati bilo koje povrće.


Brza dijeta SEDMI DAN:


Prehrana je kao i prethodni dan, samo govedinu zamijenite integralnom rižom.


Dijeta se može provoditi kroz nekoliko ciklusa, s tim da je potrebno preskočiti nekoliko dana između dvije dijete.


Alkohol, zaslađeni sokovi i mlijeko su zabranjeni, ali je nužan unos dvije litre tekućine, vode ili bolje nezaslađenih čajeva.

Oglas
 

 

 

NAPOMENA Neke dijete kao formule za mršavljenje mogu biti izuzetno štetne za ljudski organizam. Nije preporučljivo korištenje niti jedne vrste dijeta bez prethodne konzultacije s liječnikom. Dijete prenosimo s najboljom namjerom te nismo odgovorni za neuspjeh iste, njenu moguću štetnost po zdravlje kao niti za druge posljedice koje njena primjena može izazvati pa provođenje ove dijete preuzimate na vlastitu odgovornost.

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.

 

Povratak na početnu dijeta : Dijeta

 

 

Brza dijeta Zdrava dijeta

Brza dijeta Atkinsova dijeta

Brza dijeta Brza dijeta

Brza dijeta Dijeta od 1000 kalorija

Brza dijeta Mesna dijeta

Brza dijeta Perriconeova dijeta

Brza dijeta Sonoma dijeta

Brza dijeta South beach dijeta

Brza dijeta Mjesečeva dijeta

Brza dijeta UN dijeta

Brza dijeta Anticelulitna dijeta

Brza dijeta Medicinska dijeta

Brza dijeta Limunova dijeta

 

Brza dijeta Zelena dijeta

Brza dijeta Dijeta negativnih kalorija

Brza dijeta Trodnevna dijeta

 

Oglas