PRAKTIČNI FENG SHUI – pravila koja svi možemo slijediti

PRAKTIČNI FENG SHUI – pravila koja svi možemo slijediti

Praktični Fenng Shui podrazumijeva Feng Shui praksu koja se temelji na Feng Shui pravilima. U Feng Shuiou se koristi sustav pet elemenata. Praktični Feng Shui traži načine kako elemente zemlju, metal, vodu, drvo i vatru vratiti u prirodnu ravnotežu. Svaki element se povezuje s određenim kvalitetama, bojama i oblicima koji se koriste kako bi se kreirali praktično okruženje, kvalitetean dom i u konačnici dobar život.

Zemlja se povezuje s brigom o sebi i njezi. Metal označava zadovoljstvo, ljepotu i blagostanje. Voda predstavlja mudrost i povezanost sa duhovnim. Drvo se odnosi na ono što rase, razvija se i iscjeljuje, dok vatra predstavlja strast i inspiraciju.

Praktični Feng Shui kaže kako o uređenju i smještaju prostorija i namještaja vašeg doma ovisi vaš uspjeh, vitalnost i zadovoljstvo životom, te kako je potrebno primijeniti Feng Shui kako bi se na neki način kontrolirao život i izvuklo ono najbolje iz okolnosti.

Jedno od osnovnih pravila u Feng Shuiu je da biste dok se koristite glavnim komadom namještaja u nekoj prostoriji, na primjer s kauča u dnevnom boravku, dok ležite na krevetu ili dok sjedite za svojim stolom trebali vidjeti ulazna vrata, ali bez da ste nasuprot njih. Ideja koja se krije iza ovoga je da biste trebali imati dobra pogled na svakoga i sve što ulazi kroz vrata, što pomaže da e osjećate sigurnije na podsvjesnoj razini. Također, to znači da ćete u prenesenom smislu uspjeti vidjeti prilike koje vam dolaze u susret.

U nekim prostorijama ćete uspjeti ispoštovati ovaj praktični Feng Shui savjet, u nekim ne, a nakon što razmjestite namještaj ukoliko je to moguće kako bi ovo pravilo bilo zadovoljeno, ispod su ostala pravila koja su toliko dobra, ne samo kao primjena praktičnog Feng Shuia, nego općenito sa stajališta normalnog i ugodnog života.

Bez obzira na vaše mišljenje o Feng Shuiu mora se priznati kako se temelji na nekim odličnim principima. Sljedeća pravila se ubrajaju u ona koja biste trebali slijediti neovisno o tome jesu li Feng Shui ili iz nekog drugog izvora.

Praktični Feng Shui savjeti i pravila koja vrijedi primijeniti

-1- Manje je više

Ako maknete višak namještaja i svega drugog to je već dobar početak. Održavajte stan urednim i bez nepotrebne hantrage. Što je slobodniji protok zraka i energije u vašem domu to ćete se osjećati ugodnije.

-2- Ključ je u bojama

Važno je da ste okruženi bojama koje vam se sviđaju i koje vam bude pozitivno raspoloženje.

-3- Voda je dobra

Protočna voda (fontane) stimulira vašu kreativnost. Voda je drevni simbol za bogatstvo i blagostanje.

-4- Svjež zrak je iscjeljujući

Ustajali zrak je loš za vašu energiju pa redovito prozračujte prostorije. Otvorite prozore kad god možete. Otvaranjem prozora potičete protok zraka i cirkulaciju pozitivne energije.

-5- Biljke u dom unose smirenost

Biljke imaju umirujući utjecaj i zrače snažnom smirujućom energijom. Također, su odlični pročišćivači zraka. Neke biljke praktični Feng Shui možda malo više preferira, ali sve su biljke dobrodošle.

-6- Ogledala dodaju prostor

Ogledala stvaraju iluziju većeg prostora, pa su odlična za urede i hodnike. Također, unose svjetlost u dom.

-7- Stavite sat pravilno

Pripazite da vam sat ne stoji nakrivljeno. Dobro ga je smjestiti u kuhinju ili dnevni boravak, postavljanje u hodnik se ne savjetuje.

-8- Održavajte stan čistim

Svim prostorijama potreban je neometan protok energije, a to je nemoguće dok je stan neuredan.

-9-  Spavaća soba je važna

U spavaćoj sobi energija bi trebala biti prizivajuća, umirujuća, a  istovremeno uzbudljiva. Izbacite električne aparate iz sobe te kreirajte apsolutno opuštajuću atmosferu.

-10- Neka kuhinja bude vedra

Kuhinji treba mnogo svjetlosti. To možete postići postavljanjem nekoliko izvora svjetlosti. Žuta je popularan odabir u mnogim kuhinjama uređenim po Feng Shui principima.

Opširnije:

Feng Shui pravila


Komentari

Odgovori

*