Čaj od šumskog voća

Čaj od šumskog voća

 

Čajevi od šumskog voća obično su mješavine ljekovitog bilja i voća. Takve mješavine čine čaj od šumskog voća napitkom izvrsnog okusa, a korisnog za vaše zdravlje.

Čaj od šumskog voća može biti mješavina čaja u različitim omjerima sastojaka. Vrlo često je osnova crni čaj te se dodaje različito sušeno voće. No, osnova može biti i čaj od šipka, hibiskusa…

Kao voće i povrće čaj od šumskog voća je prirodni izvor flavona koji pokreću antioksidante u tijelu.
Budući da ove mješavine najčešće sadrže šipak, čaj je bogat i vitaminom C.

Također, kao i svaki čaj vraća vodu u tijelo, te ga se može uračunati u 2 litre nužne tekućine.
Osvježit će vas i djelovati preventivno na sprječavanje bolesti.

Prednost od ovakve mješavina, odnosno čaja od šumskog voća je što su dobrog okusa i kada su hladni. Stoga je ovaj čaj dobar izbor ljeti kada je potrebno osvježenje. Čaj od šumskog voća je dobar izbor za one koji preferiraju voćni okus umjesto biljnog čaja, ali i kao napitak koji je zdrav i može zamijeniti sokove koji često imaju više šećera, dok čaj od šumskog voća ima manje, posebno ukoliko u njega ne dodajete šećer.

Priprema: Ukoliko na uputama na pakiranju nije drugačije naznačeno, čajnu žlicu biljke ili filtar vrećicu prelijte s 0,2 l vrele vode. Poklopite i pustite da odstoji 5 do 10 minuta. Procijedite i pijte svježe pripremljeni čaj.

Više:

Čajevi – COVER magazin.com

Čajevi