Trajno uklanjanje dlačica kod kuće IPL – prednosti, nedostaci i iskustvo

Trajno uklanjanje dlačica kod kuće IPL – prednosti, nedostaci i iskustvo

Trajno uklanjanje dlačica IPL tehnologijom (Intense pulsed light) se već godinama ne koristi samo u salonima nego i kod kuće.

Svjetlosni impulsi utječu na korijen dlačica kako bi folikul dlake prešao u fazu mirovanja. Na taj način se usporava i smanjuje rast dlačica. Dakle, ne radi se o potpunom uklanjanju dlačica nego sprječavanju i usporavanju rasta dlačica.

Općenito tretmane treba raditi svaka dva tjedna u početku, zatim rjeđe, a nakon toga po potrebi. Ali pratite upute proizvođača proizvoda koji koristite.

Prednost ovakvog trajnog uklanjanja dlačica je:
– smanjuje se i usporava rast dlačica
– nema uraslih dlačica
– tretmani su prilično brzi
– djelotvornost

Nedostaci trajnog uklanjanja dlačica:
– početni trošak je dosta visok, kvalitetni aparati su skupi
– treba vremena da vidite efekt
– ne smijete se izlagati suncu prije i poslije tretmana
– nisu prikladni za svakoga
– nisu prikladni za sve dijelove tijela (npr. obrve se ne smiju tretirati)

Najbolje rezultate s ovom metodom uklanjanja dlačica imaju osobe koje imaju tamne dlake, a svijetlu put.

Trajno uklanjanje dlačica kod kuće – iskustvo

Kupila sam Remington i-Light Pro prije nekoliko godina. Odlučila sam se za njega jer je imao veliki broj bliceva i ne moraju se često mijenjati lampice. Koža mi je srednje tamna, a dlačice su isto srednje tamne.

Prema uputama proizvođača odradila bih tretman svakih 15 dana, odnosno svaka dva tjedna.

Nakon mjesec dana nije bio rezultata, ali trebalo je biti uporan, jer početna investicija nabavke proizvoda nije mala.
Prilikom tretmana nije bilo negativnih reakcija, osim prilikom “blicanja” sitnog peckanja koje bi nakon smanjenja jačine odmah prošlo.

Nakon neka 4 mjeseca korištenja rezultati su se počeli pojavljivati, a nakon 6 mjeseci redovitog korištenja bili su jako dobri.

Međutim ni u jednom trenutku dlačice nisu potpuno nestale, no one su se prorijedile, bile su slabije i rjeđe rasle.

Sljedeću zimu trebalo je također redovito raditi tretmane, a rezultati su bili jednaki.

Kada dvije godine aparat nije bio korišten i tretmani su preskočeni dlačice su se ponovno pojavile.

Velika prednost aparata je je što se tretmani mogu odraditi preko zime, a zatim ste sljedeće ljeto i gotovo do zime mirni.  S druge strane je mana što se mora biti redovit za zadovoljavajuće rezultate.

U ovom slučaju se nije radio o trajnom uklanjanju dlačica, više o privremenom smanjenju. Možda ne zvuči puno, ali je ovo aparat koji može značajno olakšati život ljeti.

A što se tiče cijene, u konačnici se može doći na nulu ako se usporedi  cijena u startu i koliko bi se u istom razdoblju dalo na aparat. Tako da proizvod ima preporuku kao proizvod za depilaciju koji može olakšati rješavanje neželjenih dlačica, međutim s tvrdnjama da se radi o trajnom uklanjanju treba biti oprezan, jer sve vjerojatno ovisi o osobnoj reakciji i genetskim predispozicijama.

No, glavna prednost ovakvog tretmana nije cijena, nego jednostavnost, odnosno nakon što počne djelovati i smanji se broj i debljina dlačica, depilacija je rjeđe potrebna te je jednostavnija.

Uz mnoge druge načine depilacije, te ih svatko biram prema svojim preferencijama, ovo je jedan od onih koji se mogu raditi u jednom dijelu godine kako bi se u drugom dijelu godine olakšati proces depilacije.

IPL uklanjanje dlačica je proces koji zahtjeva upornost i dosljednost, što je ponekad teško posebno ako odmah ne vidite rezultate, ili kada se već pokažu rezultati, nastaviti istim tempom. No, istovremeno IPL daje velike mogućnosti kombiniranja odnosno korištenje IPL možete uskladiti s vašim tempom, i tako ga planirati, odnosno ne mora se proces odraditi u točno određeno vrijeme i točno svakih nekoliko dana.

Mana je što dok ne kupite IPL aparat i ne krenete s njegovim korištenjem, ne možete znati da li će kod vas djelovati, nego to vidite tek kada probate.

Za recenziju je korišten uređaj Remington IPL6000Q iLight Pro Plus Quartz
Prema recenzijama kupaca na popularnim portalima za prodaju IPL epilatora ovo su još najbolje recenzirani:
Silk’n Infinity
Philips Lumea Prestige
Philips Lumea 9000
Braun Silk Expert Pro 5 PL5014
Tria Hair Removal Laser 4X

Vezano: