Depilacija

DEPILACIJA – PREDNOSTI I NEDOSTACI METODA UKLANJANJA DLAČICA

Depilacija

Neke ih imaju više, neke manje, ali nitko ih ne voli – dlačice. Postoji nekoliko metoda depilacije, njihovog uklanjanja, ovo su one najčešće.

depilacija  Brijanje

Depilacija Prednosti: Brijanje je najjednostavnija tehnika uklanjanja dlačica. Toliko jednostavna da čak i muškarci znaju kako koristiti britvicu. Najpogodniji dijelovi tijela za brijanje su noge i područje ispod pazuha. Britvicu bi trebalo mijenjati nakon svakog petog korištenja. Naravno, nemojte zaboraviti koristiti gel ili pjenu.

Depilacija Nedostatak brijanja je prebrz rast dlačica, te je potrebno ponavljati postupak svaki drugi dan. Navodno, nakon brijanja dlačice rastu brže i čvršće su.

depilacija Čupanje pincetom

Depilacija Prednost je to što nakon čupanja dlačice rastu sporije i gotovo su nevidljive tri tjedna.
Pinceta je dobra samo za mala područja poput obrva i drugih dijelova lica, premda se zna koristiti i za područje ispod pazuha.

Depilacija Nedostatak ove metode depilacije je bol, te sporost postupka čupanja. Svaku dlačicu je potrebno posebno iščupati, najbolje u smjeru rasta. Nešto manje bolno je čupanje s električnom pincetom koja zagrijava i otvara pore prije čupanja.

depilacija  Električni epilatori

Depilacija Prednost je što dlačicama treba više vremena da narastu i postanu vidljive (tri do četiri tjedna). Funkcioniraju po principu više spojenih pinceta, pa je čupanje brže nego pojedinačnom pincetom, a jednako učinkovito. Cijena je također prednost, jer jednom kada ga kupite ne trebaju vam dodatna ulaganja slijedećih nekoliko godina.

Depilacija Nedostatak električnih epilatora je poprilična bol.

depilacija  Vosak

Depilacija Prednost je to što dlačicama treba duže vremena prije nego što ponovno izrastu, a navodno nakon čupanja voskom rastu nježnije i tanje (što je vrlo diskutabilno među stručnjacima). Bol je epizodna, a neke žene je uopće ne osjete, ako se postupak izvodi pravilno. Voskom nikad ne čupajte tjedan prije i za vrijeme mjesečnice. Preporučujemo odlazak u kozmetički salon, ali ako se ipak odlučite za kućnu upotrebu obavezno nakon uklanjanja dlačica na kožu nanesite puder ili nešto drugo za umirivanje kože. Vosak se koristi za sve dijelove tijela, poput bikini zone, stomaka, ruku, nogu i ostalih.

Depilacija Nedostatak voska kao metode depilacije je to što je postupak zaista kompliciran za kućnu upotrebu. Dlačice trebaju izrasti prije čupanja najmanje pola centimetra.

depilacija Kreme

Depilacija Prednosti: Kreme za depiliranje uklanjaju dlačice nešto ispod površine kože, te je potrebno nešto duže vremena da ponovno izrastu, oko tjedan dana. Mogu se koristiti bez obzira na dužinu dlačice i na svim područjima, naravno ako možete podnijeti njihov miris.

Depilacija Nedostatak: Depilacijske kreme su uvijek neuredne, često neugodnog mirisa. Konzultiranje liječnika i alergijski test su vrlo važni prije upotrebe. Neki stručnjaci čak predlažu njihovu prodaju poput lijekova – na recept.

depilacija Elektroliza

Depilacija Prednosti: Iako je potrebno nekoliko puta posjetiti kozmetički salon, nakon određenog broja ponavljanja dlačice će potpuno prestati rasti. Ovo je trajna metoda uklanjanja dlačica.

Depilacija Nedostatak ove metode depilacije je što se upotrebljava uglavnom za mala područja, te je postupak potrebno ponavljati nekoliko puta prije trajnog uklanjanja, a svaki tretman je dosta skup, od 200 pa do 800 kn.

depilacija Laser

Depilacija Prednosti: Lasersko uklanjanje dlačica je trajno. Ovisno o vašoj koži preporučuju se različiti tretmani. Kao i kod elektrolize tretman moraju izvoditi stručne osobe.
Obično je potrebno napraviti najmanje tri tretmana prije potpunog uklanjanja.
Cijene su različite, te se kreću od 1000 do 4000 kn po tretmanu.

Depilacija Nedostatak: Osim cijene, tretmane bi trebalo raditi zimi jer je potrebno izbjegavati izlaganje suncu prije i nakon tretmana.