TRUDNOA36. tjedan trudnoe

Beba:

Beba se nastavlja debljati to e joj pomoi regulirati tjelesnu temperaturu nakon roenja. Beba se deblja brzinom od oko 25 do 30 grama dnevno.

Pozicija vae bebe je vjerojatno ve glavom prema dolje.

Vae tijelo:

Napokon ste stigli do 36. tjedna na kraju kojeg se porod smatra kasnim preuranjenim porodom. S punih 37. tjedana porod se smatra porodom u terminu. Ulazite tono u 9. mjesec u odnosu na datum vae zadnje mjesenice. Veina beba se raa izmeu 37. i 40. tjedna, pa moete oekivati porod bilo kada u sljedeih mjesec dana.

Posteljica je ostarjela, pa ona vie ne funkcionira kao u ranijim stadijima trudnoe.

Sada ve moete oekivati kako e se beba spustiti, tj. da e se glava namjestiti u karlini dio spreman za poroaj. Kada se beba spusti lake ete disati, jer e se smanjiti i pritisak koji je inila na plua, ali su mogui novi problemi s plinovima i probadanjima. Meutim, ona se ne mora spustiti sve do pred sam poroaj.

Braxton Hicksove kontrakcije se pojavljuju vjerojatno sve ee i ee. Vano je da mjerite njihovu uestalost, jer ako se pojavljuju ee od svakih 5 minuta due od sat vremena moda ste u prijevremenom poroaju, pa je vano da se javite lijeniku ili u rodilite.

Zdravlje i stil:

Ako se beba nije spustila vjerojatno ete imati potekoa i s konzumiranjem najmanjih obroka, pa je bitno da imate to manje obroke, ali to ee, kako bebi ne bi nedostajalo nutritivnih tvari. 

Vjebajte disanje koje ste nauili na trudnikom teaju i ne zaboravite i dalje provoditi Kegelove vjebe.

ak i ako vaa trudnoa nije komplicirana i nemate nikakvih potekoa, trebali biste izbjegavati putovanja jer u posljednjem mjesecu trudnoe porod moe krenuti u bilo kojem trenutku.

Ne zaboravite na zdravu prehranu. Bez obzira na promjene u teku jako je bitno da i dalje pazite to jedete.

Iako e biti teko hodati trebali biste hodati svaki dan jer to e smanjiti napetost i pritisak. Izbjegavajte sve tee aktivnosti.

to kupiti:

Kupite unaprijed zahvalnicu i za lijenika ili primalju koji vas porode. Zahvalite na pomo pri poroaju, a uz zahvalnicu kasnije pri uruenju priloite i sliku djeteta.

Odnos s partnerom:

Vjerojatno ete najvie vremena provoditi u pripremama za veliki dan. Zamolite partnera da jednom u autu proe rutu do bolnice i procijeni koliko e vam trebati vremena od doma do bolnice, a ukoliko ete se taksijem voziti prema rodilitu uraunajte i vrijeme potrebno da taksi vozilo pristigne do vaeg doma.

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.