TRUDNOA32. tjedan trudnoe

Beba:

Nabori na bebinoj koi nestaju, a ruke i noge postaju bucmastije. Lanugo dlaice opadaju iako e se neke zadrati i nakon poroaja.
 
Energina beba e se malo primiriti. Hiperaktivne boksake seanse e zavriti, a vi ete bebu osjetiti vie kao blage pokrete i rolanje. To je zbog toga to beba ima sve manje mjesta.

Skeniranjem je utvreno da bebe u ovom stadiju razvoja ve i sanjaju.

U ovoj fazi beba intenzivno dobiva na teini, jer se priprema na ivot izvan maternice.

Vae tijelo:

Vjerojatno ete se debljati oko 200 grama tjedno, a pola od toga odlazit e na bebu.

Maternica se podigla iznad pupka i zauzima najvei dio trbune upljine. Moda vam je i disanje oteano jer beba zauzima sve vie prostora.

Oticanje ruku i nogu je normalna pojava, ali ukoliko primijetite da vam je natekao gornji dio tijela i lice obratite se lijeniku.

Hemeroidi su normalni u treem tromjeseju trudnoe. Pitajte lijenika to vam moe preporuiti za ublaavanje neugodnosti.

Zdravlje i stil:

Vrlo je bitno da se dovoljno odmarate, ali i da imate dovoljno tjelesne aktivnosti.

Nemojte preskakati lijenike preglede, jer e oni potvrditi kako razvoj bebe tee normalno, a vi ete se moi opustiti.

Ako ste i planirali raditi do samog poroaja isplanirajte kako i na koga ete prebaciti posao. Kada ete se nakon poroaja vratiti na posao? I hoete li za vrijeme porodiljnog biti u kontaktu sa svojim uredom. Najbolje je sve isplanirati unaprijed kako biste oputeni otili na porodiljni.

Jako je vano zdravo se hraniti. to je vaa prehrana zdravija, to ete vi biti zdraviji, a smami time i vae dijete.

Tijekom trudnoe treba vam oko 60 grama proteina svakodnevno kako biste omoguili bebin rast. Potrudite se unositi dovoljno namirnica bogatih proteinima.

Izbjegavajte sluanje horor pria o poroaju u kojim se agonizira bol i sam poroaj. Provest ete tjedne zabrinuti, a ne znate kako e biti jer je svaki poroaj razliit, kao i tijelo svake ene.

to kupiti:

Budui da vam se poroaj pribliava nemojte vie troiti na trudniku odjeu. Ali slobodno se nagradite udobnim cipelama i torbicom bez obzira to vam nee biti od koristi ve za nekoliko tjedana. Zasluili ste.

Odnos s partnerom:

Dopustite partneru da se brine za vas. Nemojte dokazivati koliko ste samostalni i sposobni. Potrebna vam je panja.

Primijetit ete kako sve tee spavate, a dodatni stres moe stvarati strah da uznemirujete i partnera. Ako ste u mogunosti ne bi bilo loe razdvojiti krevete ili bar posteljinu u ovoj fazi, kako biste se mogli koliko puta elite noi namjetati bez straha da ete uznemiravati partnera i kvariti mu san.

Povratak na poetnu trudnoe:  » Trudnoa 

Trudnoa iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoe:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoæa Plodni dani

Trudnoæa Termin poroda

Vezane teme:

Simptomi trudnoe

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolaie (cookies). Neki kolaii su nuni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omoguavju analiziranje posjeenosti i praenje statistika o itanosti suelja. Takoer dijelimo kolaie treih strana poput oglašavakih kua, partnera za praenje i analitiku posjeenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja suelja slaete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolaiima koji se pohranjuju.