Trodnevna dijeta

Trodnevna dijeta

Postoji nekoliko vrsta dijete s kojima se možete riješiti manjeg viška kilograma, a bez gladovanja u tri dana. Kroz ova tri dana trebali biste izgubiti 1,5 do 2 kg. Ispod su navedene dvije najpopularnije vrste trodnevne dijete, a niže ćete pronaći i pojedine trodnevne dijete koje su manje popularne, ali se temelje na određenim namirnicama, pa ukoliko vam te namirnice djeluju privlačno možda vas privuče i neka od tih dijeta.

Osnovna trodnevna dijeta

Da bi vam hrana bila ukusnija, možete joj dodati začine, sol, papar, limun, ocat, sojin umak, senf i kečap.

1. DAN

DORUČAK – kava ili čaj, pola grejpfruta, tost sa žličicom kikiriki maslaca

RUČAK – 50 g tunjevine, tost, crna kava s umjetnim zaslađivačem

VEČERA – 100 g nemasnog mesa, 100 g graška ili mladih mahuna, 100 g mrkve, 1 jabuka

2. DAN

DORUČAK – crna kava ili čaj s umjetnim zaslađivačem, jaje, pola banane, tost

RUČAK – 100 g svježeg sira ili tunjevine, 8 krekera

VEČERA – 100 g nemasnog mesa, 100 g brokule ili špinata, 50 g mrkve, banana

3.DAN

DORUČAK – kava ili čaj, 5 slanih krekera, 30 g sira, jabuka

RUČAK – kuhano jaje, tost, crna kava ili čaj umjetnim zaslađivačem

VEČERA – 100 g tune, 100 g mrkve, 100 g karfiola, 100 g dinje

Druga vrsta trodnevne dijete

1. DAN

Sokovi, čajevi, voda

Umjesto jela tijekom dana popijte 2 litre voćnog soka, 1 l nezaslađenog biljnog čaja i 1 l mineralne vode. Šećer iz voćnog soka će vas dugo držati sitima i spriječit će napade gladi.

2. DAN
 
Zeleno voće i povrće

Umjesto pripremanih obroka pojedite 2 kg zelenog voća i povrća (brokuli, jabuke, zelena salata…). Povrće možete kuhati ili dinstati.

3.DAN

Riža

Integralna riža će vas učiniti sitijima, ali može poslužiti i bijela. Dnevna količina neka ne pređe 200 g sirove riže. Možete joj dodati začine, sol, papar, limun, ocat, sojin umak, senf i kečap

Trodnevna dijeta sa medom

Trodnevna dijeta s medom postala je nedavno popularna. Ova dijeta je slatka, ukusna, ali ipak nije je se lako pridržavati. No ukoliko volite med i ustrajni ste, ovo je dijeta koju vrijedi probati.

Za ovu dijetu sve što vam treba je med i voda. Med mijenja sve obroke tijekom tri dana.

Popijte čašu vode s medom ujutro, čašu umjesto ručka i čašu vode s medom umjesto večere.

Napitak vode i meda se priprema tako da se pomiješaju dvije žlice meda s velikom čašom vode. Između je dozvoljeno piti vodu i crnu nezaslađenu kavu.

Općenito trodnevna dijeta s medom trebala bi dati jako dobre rezultate jer je jako restriktivna, ali tri dana ove dijete ne bi trebalo dugoročno gledano naškoditi tijelu ukoliko se inače zdravo i raznoliko hranite. Med je nutritivno bogata namirnica i općenito se preporučuje u zdravoj prehrani. Ovo je dijete koju vrijedi probati i koja će dati rezultate, čak i ako traje kraće od tri dana. Ipak, nemojte je provoditi duže od tri dana kako ne bi negativno utjecala na vaše zdravlje i naškodila vam.

Trodnevna dijeta s jogurtom

Trodnevna jogurt dijeta podrazumijeva da ćete tri dana jesti samo jogurt i ništa drugo. Naravno gubitak težine je na ovoj dijeti moguć, naravno ako je se uspijete pridržavati. Trebate piti obični jogurt bez dodataka. Za ovu se dijetu tvrdi kako u tri dana možete izgubiti čak i 5 kilograma, ali to nije realno očekivati. Možda je netko i uspio s njom izgubiti toliko, ali to je vjerojatno bio nakupljena voda, kod osobe koja je imala iz nekog razloga višak nakupljene vode u organizmu. Ukoliko želite ići na ovu dijetu postavite sebi realnija očekivanja.

Plan dijete:

Doručak: Čaša jogurta uz porciju cjelovitih žitarica

Ručak : Čaša jogurta uz porciju kuhanog povrća na lešo

Večera: Čaša jogurta uz porciju svježeg voća

Ovaj meni treba ponavljati tri dana.

Trodnevna dijeta s jabukama

Trodnevna dijeta s jabukama smatra se umjerenim postom. Nije pravi post gdje se potpuno izbacuje hrana, ali se jelovnik centrira oko jedne namirnice, u ovom slučaju jabuka. Prednost ove trodnevne dijete je što vjerojatno nećete biti gladni kao u nekim navedenim iznad, te je ovu dijetu prilično lako izdržati.

Trodnevna dijeta s jabukama je ekstremno jednostavna, jer jedina stvar koju konzumirate tijekom ove dijete su jabuke. Možete uživati u jabukama različitog tipa i okusa, što daje raznolikost ovoj dijeti. Ipak jedete samo jabuke i ništa više. Naravno, morate unositi i tekućinu, pa uz jabuke pijete i vodu. Dozvoljeno je piti i biljni čaj, te nezaslađenu crnu kavu.

Trodnevna dijeta s jabukama neće vam dati sve vitamine koji su vam potrebni tijekom dana, ali će vam dati više nutrijenata nego što daju općenito brze i restriktivne dijete. Kako bi dijeta trebala imati učinka ograničite se na 1kg jabuka, odnosno na 5-6 jabuka dnevno.

Kroz tri dana možete očekivati gubitak od 1 do 2 kg tjelesne težine.

Povratak na glavnu stranicu dijeta