LocoLobo - Originalne nosiljke za bebe

Plodni dani i spol djeteta

 

 

 

Plodni dani i spol djeteta
Pri začeću spol djeteta se određuje specifičnim kromosomskim karakteristikama, a hoće li dijete biti muško ili žensko ovisi o muškoj spermi...

Plodni dani i spol djetetaPri začeću spol djeteta se određuje specifičnim kromosomskim karakteristikama, a  hoće li dijete biti muško ili žensko ovisi o muškoj spermi.

Ženska jajna stanica nosi XX obilježja, a muški spermij ili  X ili Y karakteristike. Ako jajašce oplodi spermij Y karakteristika, dijete će biti muško, a ako jajnu stanicu oplodi spermij X karakteristika tada će dijete biti žensko.

Neka istraživanja su pokazala kako su spermiji sa ženskim X obilježjima dugovječniji i otporniji od spermija Y karakteristika. I dok ženski spermiji preživljavaju duže, muški, Y spermiji su bolji „plivači“, preciznije rečeno brži su.

Ženski spermiji dakle idu sporije prema jajnoj stanici, ali žive duže, dok muški spermiji plivaju brže, ali žive kraće. Zbog toga ukoliko do snošaja dođe prije ovulacije veće su šanse da će jajnu stanicu oploditi ženski spermij, a ako do snošaja dođe za vrijeme ovulacije ili netom poslije, veće su šanse da će jajnu stanicu oploditi  muški spermij.

Ispod su prikazani plodni dani u ciklusu i šanse za začeće djeteta po spolu. Broj 11 označava 11. dan menstrualnog ciklusa i početak plodnih dana, a broj 17 označava 17. dan menstrualnog ciklusa i završetak plodnog razdoblja žene. Izračun je temeljen na pravilnom menstrualnom ciklusu koji traje 28 dana.  Naravno od milijun spermija teško je procijeniti koji će oploditi jajašce, a postavlja se i etičko pitanje odabira spola djeteta, stoga ovu metodu koristite samo za predviđanje spola djeteta koje je već začeto.Opširnije: Plodni dani  

Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoća Plodni dani

Trudnoća Termin poroda

Izdvojene teme:

Trudnoća Kineski kalendar predviđanja spola djeteta

Trudnoća Pitanja o trudnoći

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

Trudnoća 15 ranih signala trudnoće

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.