Tihi signali da ste pod stresom

 

 

 

 

Tihi signali da ste pod stresom

 

Ako ste pod kroničnim stresom, hormoni stresa koje tijelo proizvodi mogu naštetiti vašem tijelu, pa je stres opasan čak i ako ga niste svjesni.  Ako primjećujete neke od simptoma navedenih ispod, malo više brinite o sebi i pronađite način da smanjite stres.

Signal stresa -1- Glavobolje vikendom – obično migrene. Pravilna prehrana i dovoljan unos tekućine, posebno opuštajućeg čaja od matičnjaka i lavande trebali bi pomoći.

Signal stresa -2- Veliki bolovi za vrijeme mjesečnice. Većina žena pod stresom ima dvaput bolnije mjesečnice od žena koje su opuštenije. Odlasci u teretanu mogu smanjiti problem.

Signal stresa -3- Česte upale u usnoj šupljini, bilo da se radi o aftama ili bolnim desnima.

Signal stresa -4- Neugodni snovi. Trebali biste se buditi u boljem raspoloženju nego ste zaspali, ako je obrnuto vjerojatno ste u stresnom razdoblju.

Signal stresa -5- Iznenadne akne.

Signal stresa -6- Stalna želja za čokoladom i slatkišima.

Signal stresa -7- Osjetljiva koža. Ako vam je koža iznenadno postala suha i svrabljiva možda je uzrok stres.

Signal stresa -8- Gubitak pažnje usred razgovora signal je da ste zaokupljeni nekim mislima koje su vam važnije od svega što sugovornik priča.

Signal stresa -9- Pogoršanje alergija.

Signal stresa -10- Bolovi u trbuhu i problemi s probavom.

 

Vezano: Kako se nositi sa stresom


 

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.