ZANIMLJIVOSTKako izgleda 300 kalorijaVeličine porcija mogu lako prerasti u gigantske i u jednom obroku možete pojesti ono što biste trebali unositi u organizam tijekom cijelog dana. Uobičajeno je pravilo da bi žene trebale unijeti tijekom dana 2000 do 2500 kalorija, a ukoliko imate namjeru izgubiti na težini trebali biste smanjiti unos.

Ako imate problema s procjenjivanjem kaloričnosti hrane, možda vam fotografije ispod mogu pomoći. Sve namirnice su fotografirane na tanjuru promjera 28 cm.

300-kalorija-1

300-kalorija-2

300-kalorija-3

300-kalorija-4

300-kalorija-5

300-kalorija-6

300-kalorija-7

300-kalorija-8


Naravno, ovo je prosječni izračun, a kaloričnost će se razlikovati od načina pripreme jela, te kaloričnosti pojedinih upotrijebljenih namirnica.

Recepte za pripremu ukusnih jela potražite ovdje.

 

Još zanimljivih tema:

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.